Novosti

U prodaji Greatest hits izdanje s najvećim uspješnicama Jurice Pađena i grupe Aerodrom

Kad se prisjeća nastanka grupe Aerodrom koja je s radom započela 1978. godine, frontmen Jurica Pađen progovara o vremenu punom entuzijazma, vremenu u kojem se glazba disala i živjela.

Proteklo je više od 40 godina od osnutka benda, njihove pjesme i dalje su aktualne i inovativne, a Jurica Pađen i Aerodrom uživaju status rock velikanaGreatest hits kompilacija kultnog benda donosi pjesme uz koje su odrastale generacije i koje već dugi niz godina uspješno plove radijskim eterom, a među njima su: Kad misli mi vrludaju, Stavi pravu stvar, Obična ljubavna pjesma, 24 sata dnevno, Fratello, Što si u kavu stavila i Otkazani let.

U biografiji skupine čije su se pjesme vrlo brzo našle na top listama, ostaje zabilježen prvi nastup na BOOM festivalu u Novom Sadu u prosincu 1978. godine, kao i gostovanja na koncertima Bijelog dugmeta u Beogradu. Prvi album Kad misli mi vrludaju izdan je 1979. godine i publika ga je brzo prihvatila, a osim pjesme po kojoj je album dobio ime, izdvojila se i Kraj tebe u tami. Posljednji studijski album Dnevni rituali, objavljen prošle godine, apsolutno je opravdao reputaciju benda sjajnom svirkom i zvukom, a Jurica Pađen ponovno se pokazao kao vrhunski autor. Iznimno je uspješna bila pjesma Ja te jednostavno volim, a posebice Sunce mi se smije, koja je provela čak 12 tjedana na top listi ex-Yu noviteta beogradskog radija 202. 

Greatest hits izdanje Jurice Pađena & Aerodroma za koju je sjajnu ilustraciju napravio Stephan Lupino, a likovno oblikovanje Robert Butković, možete potražiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

688 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail