Top novosti

Slavljenički koncert Željka Bebeka u londonskoj Scali

Godina na izmaku, sasvim sigurno, jedna je od onih koju će pamtiti Željko Bebek. 

Prije par mjeseci legendarni glazbenik proslavio je 50 godina bogate karijere spektakularnim koncertom u zagrebačkoj Areni, a sada je rođendan proslavio u londonskoj Scali.

U ovom popularnom britanskom klubu nastupali su između ostalih: Foo Figtersi, Moby, Robbie Williams, Joss Stone, Lionel Ritchie i mnogi drugi svjetski poznati glazbenici, a Bebeku se pružila prilika da uz sina Zvonu i prateći bend te publiku koja je dupkom ispunila Scalu proslavi svoj 78. rođendan.

“Organizatori su nas upozorili da koncert mora biti gotov do 22.30 sati tako da smo satnici prilagodili koncertni repertoar. Publika je sjajno odreagirala već na prve taktove tako da se činilo da je cijeli koncert bio na vrhuncu. Bio je to baš pravi slavljenički koncert, s puno ljudi ozarenih lica, dobrog raspoloženja i nisam mogao poželjeti bolje rođendansko slavlje. Točno u 22.30 sati završili smo koncert i sišli s pozornice. Sjedili smo nekih 10-ak minuta u backstageu kad smo čuli da se publika ne razilazi. U dogovoru s organizatorom smo se ponovo popeli na pozornicu. Što više reći, emocije se još nisu slegle. Oduševljen sam”rekao je Bebek.

Pjesmom “Il’ me ženi, il’ tamburu kupi” otvorio je koncert. Nastavio je s pjesmama “S tobom su godine minute”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, te “Ja po kafanama”, “100 sam dana pio”, “Gdje sam bio” i ostalima iz svog bogatog glazbenog repertoara kojima je izgradio svoj jedinstveni put.

Sarajevska pjevačka ikona moćnog vokala i neodoljivog šarma svojom je interpretacijom i pjesmama ispisao neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti ovih prostora pa stoga ni ne čudi ogroman interes za londonski koncert.

Do kraja godine Bebeka očekuju još dva velika koncerta u Mariboru, u dvorani Lent 25.12., a sve posjetitelje Ogulina uvesti će u novu 2024. godinu.

Foto: Zoran Veselinović

1693 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail