Novosti

Rockin’ Neno & The Cadillac feat. Country Lady Rajka predstavljaju novi album “Prava riječ u pravi čas”

Rockin Neno’ & The Cadillac feat. Country Lady Rajka predstavljaju novu kompilaciju na dva nosača zvuka, koja je od danas u prodaji. 

“Prava riječ u pravi čas” ujedno je i presjek bogate karijere Waltera Neugebauera. Velikih šezdeset godina skladanja i sviranja je iza Waltera, a i dalje roka kao nekada te ne planira stati. Tako su Rockin Neno’ & The Cadillac feat. Country Lady Rajka prošlog mjeseca nastupili s aktualnim singlom “Volio bi’ da sam ptica” na 19. Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntarić” u Čakovcu. “Ptica” je proletjela dvoranom, a Walter navodi kako se radi o tekstu koji je napisao dva dana nakon razornog zagrebačkog potresa 22. 3. 2020., pogođen time što je ranjen i ugrožen njegov rodni grad koji toliko voli.

A u gradu koji toliko voli, cijela Walterova glazbena priča je i počela. Prvi bend osnovan je u gimnaziji 1961. i čini li su ga, uz Waltera, Krešo Ivić i Ivica Percl, a bili su to V.I.S. Kristali. Pred kraj 1963. Walter prelazi u V.I.S. Mladi, a u sedamdesetima  osniva u Njemačkoj pop-rock band Pink Elephant. Svoj prvi nastup The Cadillac svira 1. 1. 1980., a od 1989. band se zove Rockin’ Neno & The Cadillac. Veliki broj singlova, singlica i albuma, bezbrojni nastupi po cijeloj Europi, poznanstva sa najvećim zvjezdama tog doba te dijeljenje pozornice sa istima, sve to čini proteklih šezdeset godina kroz koje je Walter hrabro, rokerski koračao i ostavio za sobom neizbrisiv trag.

Dvostruki CD “Prava riječ u pravi čas” možete nabaviti u svim trgovinama Croatia Recordsa i na webshopu.

903 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail