Top novosti

Na Blu-rayu objavljen nezaboravni koncert Nede Ukraden održan u Lisinskom

Neda Ukraden, glazbena diva i jedna od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima, 19. ožujka održala je u KD “Vatroslav Lisinski” koncert za pamćenje kojim je obilježila 50 godina sjajne karijere. 

Ovim veličanstvenim nastupom u hramu glazbe Neda Ukraden još je jednom potvrdila zvjezdani status, a 32 velika hita, od kojih mnoštvo evergreena, uz obradu pjesme “Simply the Best” Tine Turner, poveli su publiku na nezaboravno glazbeno putovanje. Pjevala je Neda u jedan glas s njima “Šumi, šumi, javore”, “Vrati se s kišom”, “Oči tvoje govore”, “Majko, majko”, “Kao vino i gitara”, “Na Balkanu”, “Zora je”, “Došlo doba da se rastajemo” i mnoge druge hitove u kojima ćete moći uživati na ovom Blu-ray izdanju. Brojni Nedini suradnici i prijatelji pridružili su joj se na koncertu: Željko Samardžić, Ivan Zak, Bojan Dragojević, Ana Vurcer, Orkestar Elvisa Bajramovića dok je Branko Uvodić biranim riječima najavio Nedu.

Ovo Blu-ray izdanje užitak je za oči i uši – veličanstvena obljetnica glazbene dive, pjesme koje se pamte i koje će ostati za vječnost. Prije samog koncerta Neda je izjavila: “Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju s najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji.”

Sve je počelo 1967. godine i nemoguće je nabrojati sve nagrade koje je Neda osvojila i sve festivale na kojima je nastupila. Jedno je sigurno, ime Nede Ukraden zlatnim će slovima ostati upisano u glazbenu povijest ovih prostora. Na ovom Blu-ray izdanju zabilježen je jedan značajan jubilej, djelić bogate karijere ove glazbene dive, a svi oni koji su prisustvovali koncertu uživat će opet u ponovnom proživljavanju istog osjećaja oduševljenja, a oni koji nisu imaju priliku doživjeti vrhunsku koncertnu atmosferu iz udobnosti svoga doma.

Foto: Mario Draušnik

Blu-ray “Mojih prvih 50-Live in Lisinski” po cijeni od 99 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/izdanje.php?OBJECT_ID=998130
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07KM96HB3

2225 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail