Top novosti

Fenomenalan koncert Željka Bebeka u Areni Zagreb – gotovo tri sata s brojnom publikom slavio je pola stoljeća glazbene karijere

Željko Bebek proslavio je 50 godina svoje bogate karijere na najvećoj zagrebačkoj koncertnoj pozornici.

Koncert u Areni Zagrebnajveći je samostalni koncert koji je legendarni pjevač priželjkivao za ovako veliku i važnu obljetnicu.

Foto: Filip Kovačević

Vrhunski spektakl u punoj Areni dolaskom na binu najavila su dva glumca s upečatljivim stylingom Bebeka na početku karijere i u kasnijoj fazi, a pjesmom  “Il’ me ženi, il’ tamburu kupi” započeo je svoj trosatni koncert. Nastavio je pjesmama “S tobom su godine minute”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, te “Ja po kafanama”, “100 sam dana pio”, “Gdje sam bio” koje su rasplesale publiku.

Drugi dio koncerta započeo je s jednom od najljepših balada ovih prostora, “Selmom”, nastavio je s “Tijanom” i “Kučkom nevjernom” kada mu se u izvedbi pridružila cijela Arena. Kantautorica i multiinstrumentalistica Lana.S bila je njegova prva gošća koja je svirala saksofon u pjesmi “Dabogda te voda odnijela”.

Foto: Matej Grgić

Foto: Filip Kovačević

Drugi gost, Dragan Điđi Jankelić, nekadašnji bubnjar Bijelog dugmeta, došao je iz Nizozemske, a zajedno su izveli pjesme “Bitanga i princeza” “Doživjeti stotu”. Điđi se upravo na Bebekov nagovor pridružio kultnoj sarajevskoj grupi Bijelo dugme, a zašto ga Bebek smatra najboljim bubnjarom na ovim prostorima, Điđi je pokazao samostalnom dionicom.

Zbog obljetnice, repertoar je obogatio pjesmama s posljednjeg albuma “Mali oblak ljubavi”: pjesmu “Kćeri moja” je posvetio svojoj kćeri Katarini, “Meni najljepša” posvećena je supruzi Ružici te “Kakav otac, takav sin” otpjevao je sa sinom Zvonom koji ga već nekoliko godina prati na gitari i koji mu je tu večer bio najveća podrška na pozornici.

Foto: Filip Kovačević

Ovakve izvedbe naprosto su tražile punokrvni rock nastavak pa je Bebek uzeo u ruke električnu gitaru, a već prvi taktovi pjesme “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac” izazvali su pravu euforiju. Zborsko pjevanje nastavilo se i u kultnom hitu “Ne spavaj mala moja”.

Posebno iznenađenje za publiku bio je Bebekov treći gost, Halid Bešlić čije je pojavljivanje na pozornici izazvalo oduševljenje publike. U duetu su otpjevali tradicionalnu pjesmu “Da zna zora”.

Foto: Filip Kovačević

“Moj je poseban užitak što je upravo Halid sa mnom večeras na pozornici. U Sarajevu kažu, ako si neki pjevač, onda moraš barem jednom u karijeri otpjevati ‘Da zna zora’! Upravo zahvaljujući Halidu, i ja sam sebe upisao u taj divni klub”rekao je Bebek.

Iako je publika navikla na Bebekove sjajne koncerte, tu večer kao da je nadmašio samog sebe. U zadivljujućoj vokalnoj kondiciji i s odlično složenom set-listom pjesama, publiku je proveo kroz sve faze svoje karijere. Na prvom bisu u akustičnoj varijanti uz Zvonu na gitari, otpjevao je još jednu kultnu pjesmu “Ima neka tajna veza”.

Foto: Filip Kovačević

Koncert je već tradicionalno priveo kraju uz pjesmu “Laku noć svirači”, a na samom kraju je poručio: Učinili ste me sretnim da mogu mirno nastaviti putovati koncertima i u daljnjim vremenima.

U svojih 50 godina glazbene karijere Željko Bebek dokazao je da je jedan od najboljih izvođača ovih prostora, a ovim koncertom potvrdio je da su njegove pjesme postale bezvremenske uspješnice koje vole i slušaju sve generacije.

Foto: Filip Kovačević

Godina koja je pri kraju ostat će Bebeku jedna od najljepših jer je u koncertni kalendar upisao pune koncerte po američkim i europskim gradovima, a s nestrpljenjem očekuje nadolazeće u Zürichu, Londonu, Beču i Münchenu.

Naslovna fotografija: Matej Grgić

1046 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail