Top novosti

Dvostuki LP “Music Pub – Live @ Lisinski” od danas u prodaji

Od danas je u prodaji dvostruki vinil “Music Pub – Live @ Lisinski”, koji sadrži snimke s koncertne promocije slavljeničkog izdanja emisije Music Pub Zlatka Turkalja, čiji se tridesetogodišnji presjek krajem prošle godine našao na trostrukom vinilu “Music pub – 30 godina”.

Koncert je održan u prosincu, na Dan dvorane Vatroslava Lisinskog, u maloj dvorani te je snimljen i izvrstan video program koji je prošlog tjedna imao i svoju televizijsku premijeru upravo na HRT-u.

Bila je to ujedno najljepša proslava 30. rođendana, a veliko slavlje uljepšale su svojim nastupima najveće zvijezde domaće glazbe koje su prošle kroz Turkijev Music pub poput Vanne, Mladena Bodaleca u pratnji Fedora Boića, Borisa Novkovića, Tine Vukov, J.R. Augusta, Nele, Tine Kresnik, Noe Rupčića, Antonele Doko, Matea Pilata i Luce. Glazbenike su pratili vrhunski svirači okupljeni pod vodstvom gitarista i aranžera Zvonimira Radišića.

Svi navedeni pjevači mogu se poslušati na ovom dvostrukom vinilu, za koji mix  i master potpisuje Mauro Širol, koji je uz Zvonimira Radišića zaslužan i za produkciju izdanja. Osim programa s koncerta, “Music Pub – Live @ Lisinski” također sadrži dvije bonus pjesme, snimljene u sklopu kultne emisije, a radi se o zajedničkoj izvedbi pjesme “Mojoj majci” Jasenka Houre, Mladena Bodaleca, Marija Huljeva i grupe Protokool, dok D stranu zatvara sjajna gitaristička izvedba Marijana Brkića velikog hita grupe Parni valjak, “Dođi”.

Foto: Filip Bušić

Drugi program Hrvatskog radija već punih trideset godina krasi jedna od najpoznatijih glazbenih emisija u Hrvatskoj. Povodom velikog slavlja, legendarni zaljubljenik u glazbu i urednik emisije, Zlatko Turkalj, prvo  je prošle godine, u suradnji s Croatia Recordsom, objavio trostruko vinilno izdanje “Music pub – 30 godina”, na koje su uvrštene samo najkvalitetnije i najznačajnije pjesme izvođača i bendova koji su obilježili period postojanja čuvene emisije. Kako bi zaokružili slavljenički period, trideseti rođendan smo okrunili i ovim live izdanjem iz male dvorane Vatroslava Lisinskog, koja je te prosinačke večeri bila mjesto susreta generacija talentiranih glazbenika i zaljubljenika u glazbu koji su taj talent prepoznali.

Brojne nagrade koje je kroz dugogodišnji rad zaslužio dokazuju da je Turki jedan od najutjecajnijih glazbenih urednika naših prostora. Nagrađivan je Porinom, Kristalnim mikrofonom, posebnom nagradom “Status”, a između brojnih ostalih nagrada, posljednje je nagrađen za doprinos i promicanje kulturnih glazbenih vrijednosti za knjigu “Žene u glazbi, stihu i interpretaciji” (2022.) te godišnjom nagradom Hrvatske radiotelevizije za radijski dokumentarni serijal “Žene u glazbenoj industriji” (2022.). O tome koliko je važan njegov doprinos kroz emisiju Music pub često govore njegovi suvremenici, ali valja reći da je Zlatko svojom predanošću postao sinonim za kvalitetnu glazbu u Hrvatskoj i uzor generacijama koje već uče i onima koje će tek učiti od njegovog rada.

Dvostuki LP “Music Pub – Live @ Lisinski” možete kupiti po cijeni od 25 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu.

972 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail