Novosti

Box Set “Original Album Collection – Tereza Kesovija” u prodaji!

U ediciji “Original Album Collection” u izdanju Croatia Records osvanulo je novo box set izdanje sa šest originalnih albuma glazbene dive Tereze Kesovije.

Album “To je Tereza” prvi je dugosvirajući album Tereze objavljen za tadašnji Jugoton 1971. godine na kojem se nalaze hitovi poput “Nono, dobri moj nono”, evergreen koji je Tereza 1969. godine otpjevala na Splitskom festivalu, a zanimljivo je da je alternativnu verziju otpjevao je jedan od najvećih talijanskih pjevača Claudio Villa (Il Tuo Mondo). Na ovom albumu nalazi se i “Larina pjesma”, prepjev koji je u Terezinoj interpretaciji na francuskom jeziku polučio globalni uspjeh, zatim “Parkovi” kao i ostale kojima je Tereza zadivila publiku.

Album “Nježne strune mandoline” s jednom od neizostavnih pjesama njenih koncertnih repertoara “Sunčane fontane” Tereza je objavila 1975. godine. Album “Stare ljubavi” iako objavljen kao reizdanje prije dvije godine, kao kultni album i prvi koji je jedan domaći izvođač snimio u glasovitom Abbey Road u Londonu, ponovo je našao svoje mjesto među odabranim albumima za ovaj box set. Album jednostavno nazvan “Tereza”, objavljen 1978. godine također nosi nekoliko diskografskih bisera poput neizostavne “Prijatelji” ili “Sva su moja proljeća u meni”.

U razdoblju od 1974. do 1979. godine, odnosno šest godina zaredom, Tereza Kesovija bila je proglašavana za najbolju pjevačicu bivše države! Pobjede na festivalima, zlatne i platinaste naklade singlova i albuma, rasprodani koncerti svugdje gdje nastupa i ugled na svim razinama definitivno je ustoličio Terezu kao jednu od ikona suvremene europske glazbe. Osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća u ovom box set-u obuhvaćene su albumima “Moja posljednja i prva ljubavi” iz 1987. godine te “Kad jednog dana prisjetim se svega” objavljen 1997. godine.

Terezini uspjesi zaista su impresivni, a popis njezinih hitova i zimzelenih pjesama je nepregledan stoga u godini u kojoj Tereza obilježava nevjerojatnih 60 godina svoje blistave karijere, Croatia Records obilježit će s nekoliko diskografskih izdanja. Uz nedavno reizdanje kultnog live albuma “Live a l’Olympia”, i to nakon punih 30 godina od njegovog prvog objavljivanja na vinilu 1988. godine, box set “Original Album Collection” još je jedna glazbena poslastica za respektabilnu obljetnicu. Glazba je Terezin život kojem se potpuno prepustila, našla sreću i zahvalnost, a njenu strast osim obožavatelja diljem svijeta prepoznala je i struka pa je brojnim nagradama i priznanjima pridodala i nagradu Porin za životno djelo koji joj je uručen 2009. godine.

Box set “Original Album Collection” po cijeni od 99 kuna potražite na svim prodajnim mjestima te na sljedećim poveznicama:

Webshop
iTunes
Amazon
Deezer

5397 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail