Top novosti

Album “Neka nova jutra” na dvostrukom crvenom vinilu i novi rasprodani koncerti Crvene jabuke

Na Valentinovo su dupkom napunili zagrebačku Arenu, a sada će razveseliti publiku za Dan žena i najaviti mnogima najljepše godišnje doba, proljeće.

Crvena jabuka već tradicionalno u ovo doba godine nastupa u mts Dvorani u Beogradu, a ove godine održat će čak tri koncerta, 8., 9. i 21. ožujka. Prvi koncert u ovoj dvorani, jednom od popularnijih koncertnih mjesta, održali su 2018. godine, a od tada gotovo svake godine zakazuju susret s beogradskom publikom. Osim što pune sve koncertne prostore njihove pjesme redovito su među najslušanijima u regiji kad su u pitanju digitalne platforme. Svoju publiku već više od trideset i pet godina oduševljavaju brojnim hitovima, a svojom sviračkom energijom i iskrenošću stvorili su vojsku vjernih fanova. U svoj koncertni repertoar uvrstili su i nove hitove s posljednjih albuma “Nocturno”, “Tvrđava” i “Neka nova jutra”, posljednji studijski album koji je ovih dana objavljen i na vinilu. Posebnost ovog izdanja su dva vinila crvene boje, a svaki kupac dobit će i download code s novim pjesmama u mp3 verzijama.

“Neka nova jutra”, “Bolje da sam sam” i aktualni “Ljubav”, službeni su singlovi i spotovi s albuma objavljenog krajem prošle godine. Autor većine pjesama je Mirko Šenkovski Geronimo koji uz Dražena Žerića Žeru i Larisa Pašalića potpisuje i sve aranžmane pjesama. Novih petnaest pjesama retro prizvuka podsjećaju na Jabuku u najboljim danima, tema je ljubav, a u mnogima se provlače obrisi Sarajeva. Pored Geronima, autorsku ekipu čine: Dino Muharemović, Fadil Buturović, Dragana Kajtazović-Šenkovski, Mirza Hamzakdić Haro, Amir Misirlić i Zlatan Fazlić. Na albumu se nalazi i obrada velikog hita Novih fosila “Tonka” koju je Žera otpjevao u spomen na velikog skladatelja i prijatelja Rajka Dujmića te Marija Pejića, kao i pjesma “Ako umram il’ zaginam”, koju je napisao Jonče Hristovski. Na novom albumu ostvarena je i suradnja sa ŽVS Đakovčanke u pjesmi “Smilje”.

Dvostruki vinil crvene boje, “Neka nova jutra”, možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili na webshopu po cijeni od 25 eura.

 

1661 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail