Novosti

Veličanstvena promocija i priznanja za Biseru Veletanlić!

Veličanstvenom promocijom CD-a i ploče legendarna glazbenica Bisera Veletanlić obilježila je 55 godina umjetničkog stvaralaštva. Brojni mediji, prijatelji i štovatelji ove glazbene dive okupili su se na Sajmu medija i knjiga u Beogradu i dugim pljeskom pozdravili karijeru koja ostavlja zlatni trag u vremenu, zaželjevši velikoj umjetnici još mnogo vječnih pjesama i koncerata.

Foto: Željka Dimić

Tom prilikom prikazan je kratki film koji govori o Biserinom glazbenom putu, suradnicima i nezaboravnim pjesmama, koji su pratili snimci njenih nastupa i fotografije od samih početaka do danas. Prisutni su imali priliku vidjeti i novi spot za pjesmu Arsena Dedića “Što još nikom nismo dali”. Posebno veličanstven trenutak bio je kada su uz zvuke vječnog hita “Zlatni dan”, Biseri dodieljena dva velika priznanja. Naime, PGP RTS uručio joj je Zlatnu ploču, a Jugoton Croatia Records posebno priznanje za jedinstveno glazbeno stvaralaštvo.

Foto: Željka Dimić

Na promociji su govorili direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac i direktor PGP-a Vladimir Graić, a prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač koji je zajedno s umjetnicom ovu veliku priču upisao u sve glazbene antologije ovih prostora. Najveće oduševljenje izazvalo je Biserino obraćanje ljudima koji su zajedno s njom obilježili veliki jubilej.
Promociji je prisustvovala i velika umjetnica Senka Veletanlić, hrvatski ambasador Gordan Bakota, državni tajnik Aleksandar Gajović kao i druge osobe iz javnog i društvenog života.

Foto: Željka Dimić

Na ovom nezaboravnom događaju promoviran je CD koji donosi samo neke od najvećih hitova koje je Bisera Veletanlić snimila za PGP RTS i onih festivalskih iz arhive Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa. Album su zajednički objavile spomenute dvije najveće diskografske kuće u regiji, a potom je ove naše prostore osvojio sada već čuveni ljubičasti vinil, luksuzno izdanje Croatia Recordsa. Ovaj glazbeni projekt mnogi su nazvali pravim diplomatskim potezom u umjetnosti, a svakako je to značajan potez i u diskografiji.

Foto: Željka Dimić

2384 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail