Novosti

Regionalne rock zvijezde Bajaga & Instruktori glavni headlineri Slavonija festa

Koncertni headlineri Slavonija festa CMC 200 su dobro poznati, a dobro je i uvijek ponoviti gradivo. Izvrsni Kojoti i Divlje jagode publiku će rasplesati u petak, 24. kolovoza na Rock maratonu, dok će se dan poslije, na pozornicu slavonskobrodske Tvrđave popeti Bajaga & Instruktori.

„Dugo nismo svirali u Slavonskom Brodu u koji dolazimo poslije Exit festivala i pulskog koncerta. Baš se radujemo što ćemo svirati pred brodskom publikom i siguran sam da će to biti odličan koncert“, rekao je Bajaga.

Bajaga & Instruktori jedan su od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova koji je osnovao sjajni skladatelj, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga 1984. godine. Svrstali su se u sam vrh rock scene već u osamdesetima, a Bajaga se rado prisjeća tadašnjeg Rock maratona na kojemu je i nastupio.

„To je bio jako važan događaj na kojeg su dolazili ljudi sa svih strana. U to vrijeme je rock glazba bila dominantna u svijetu pa i kod nas, ali sam Slavonski Brod zapamtio kao rockerski grad s divnom publikom i nadam se da će i sada tako biti“, naglašava.

Bajaga je sa svojim Instruktorima svirao na svim kontinentima osim Južne Amerike. Karijera im traje već 35 godina, a na njihovim koncertima ovacije i nepodijeljenu pozornost publike dobivaju i pjesme s novog albuma „U sali lom“. Najnoviji singl s albuma nosi naziv „Može da te ubije grom“:

Nije prvi put da Bajaga & Instruktori nastupaju u prostoru spomenika nulte kategorije te dodaje kako je posebno lijepo svirati u takvim mjestima.

„Svi ti prostori koji imaju povijest imaju i dodatnu magiju, te je dosta ljepše svirati nego na novom betoniranom parkingu.“

Bajaga je uputio poseban poziv svima koji namjeravaju doći na Slavonija fest CMC 200:

 

U dvije večeri Slavonija festa nastupaju Jall Aux Yeux, Cota G4, The Siids, Bang Bang, Jeremiah’s, Divlji dječak, Chaos Addict, Republika, Kojoti i Divlje jagode u petak, te Emir & Frozen Camels, Artan Lili, Opća opasnost, Teška industrija, Flyer, Pravila Igre, Komuna, Fluentes, Neki to vole vruće i Bajaga & Instruktori u subotu.

Foto: Goran Šebelić

1202 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail