Top novosti

Mladi zagrebački bend Magnar poseban je glazbeni gost velikog koncerta Opće Opasnosti!

Osim što će nastupiti u Domu sportova pobjednici natječaja “Karta do budućnosti” potpisat će ekskluzivan diskografski ugovor za Croatia Records.

Točno mjesec dana prije koncerta Opće Opasnosti u zagrebačkom Domu sportova, saznalo se koji bend će svojim nastupom pred mnogobrojnom publikom službeno otvoriti veliki koncertni spektakl! U srijedu, 16. listopada, zagrebački klub Hard Place ugostio je finaliste natječaja “Karta do budućnosti”. Kao posebni gosti večeri, pred kojima je bio nimalo lak zadatak odlučiti o pobjedniku,
predstavnici Ine, Croatia Recordsa i Opće Opasnosti budno su slušali i gledali nastupe odabrana tri finalista. Svoje sviračko umijeće pred okupljenom publikom, novinarima i stručnim žirijem uživo su predstavili finalisti Kontraefekt iz Donjih Andrijevaca, zagrebački bend Magnar te grupa Divan koja je na finalnu večer doputovala iz Tuzle! Atmosfera je bila toliko dobra da se na trenutke zaboravilo kako je riječ o natjecateljskoj večeri. Publika je glasno podržala sve izvođače te je natječaj, između ostaloga, pokazao kako na regionalnoj sceni ima puno talentiranih i kvalitetnih izvođača od kojih ćemo, vjerujemo, uskoro još puno čuti.

Magnar (Foto: Goran Berović)

Pobjednik ove sjajne finalne večeri, dobitnik “Karte do budućnosti”, mladi je zagrebački bend Magnar!
“Nakon ove neočekivane večeri svi smo pod izrazito velikim dojmovima. Zahvalni smo organizatorima natječaja na ovakvoj nevjerojatnoj prilici, a prije svega na tome što imamo priliku biti dio ovakve podržavajuće i otvorene zajednice. Upoznali smo divne ljude tijekom zadnjih mjesec dana i shvatili koliko ljubav prema glazbi može povezati ljude i zasjeniti natjecateljski aspekt cijelog ovog događaja. Iskrene čestitke bendovima Divan i Kontraefekt, kao i svim ostalim sudionicima natječaja, te još jednom veliko hvala Ini, Općoj Opasnosti i Croatia Recordsu.” izjavili su pobjednici koji i sami priznaju da su se našli u izrazito jakoj konkurenciji.

Foto: Goran Berović

Magnar pjesme pišu na hrvatskom jeziku, a neopterećeni žanrovima glazbu stvaraju na rock temeljima te ju grade kombinacijom različitih glazbenih utjecaja – od metala, preko funka, soula, rocka pa sve do jazza. Publika u Hard Placeu tražila je još, a želje će im biti i ispunjene. Magnar ćemo čuti 16. studenog u Domu sportova, a uskoro i radijskom eteru.
“Odabir pobjednika bio je zaista težak” – prilikom proglašenja pobjednika potvrdila je to i Nikolina Mazalin koja je u stručnom žiriju zastupala Croatia Records. Žiriranje je bilo toliko napeto da su članovi žirija (Slaven Živanović Žiža, Pero Galić, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić, Branimir Jovanovac Bani, Mario Vestić, Marko Zeljković Zelja, Stela Blažok, Neven-Pavao Poklepović, Nikolina Bradić Belobrajdić i Nikolina Mazalin) morali zatražiti nešto više vremena od predviđenog kako bi donijeli finalnu odluku. U obzir se uzimalo nekoliko kriterija: od kvalitete prijavljene snimke, preko same glazbe i teksta do scenskog nastupa i animiranja publike.

Kontraefekt (Foto: Goran Berović)

“Kartu do budućnosti” poklanjaju Opća Opasnost, INA i Croatia Records, a pobjednika uz nastup u Domu sportova očekuje objavljivanje službenog singla te ekskluzivan diskografski ugovor s Croatia Recordsom.
“Novi album Opće Opasnosti ‘Karta do prošlosti’ s bendom i fanovima premijerno smo preslušali u prostorima Ine u svibnju. To zadovoljstvo sada smo nadopunili darovanjem jednosmjerne karte prema zvjezdanoj budućnosti jednom mladom i kvalitetnom bendu u usponu.” poručili su iz Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.
“Prijavilo se zaista puno bendova. Stručni žiri je već imao težak zadatak odabrati deset izvođača među kojma su fanovi javnim glasovanjem zatim odabrali tri finalista. Ovo što su finalisti večeras pokazali na ovoj pozornici pokazalo je i da publika koja je glasovala cijeni dobre bendove – a nama su zadali novi težak zadatak! Kako odabrati jednog kad su sva tri benda toliko dobri?? Ipak, što se mora – mora se i zajedno smo izvijećali da je to Magnar. Aplauzi i reakcije okupljenih u Hard Placeu potvrdili su nam da smo dobro odlučili. 🙂 Još jednom čestitamo svima i poručujemo im da svakako punim srcem nastave ići tim svojim putem jer mjesta za dobru glazbu uvijek ima. Drago nam je što su bendovi prepoznali ovaj natječaj kao priliku za svoju kartu do budućnosti i što smo u suradnji s Inom i Croatia Recordsom nekome pružili priliku da krene sa startne pozicije koju mi nismo imali.”poručila je ekipa iz Opće Opasnosti uz poziv svima da im se 16. studenog pridruže na koncertu u Domu sportova koji će otvoriti, dobitnici “Karte do budućnosti”, grupa Magnar.

Divan (Foto: Goran Berović)

Do velike koncertne promocije albuma “Karta do prošlosti” dijeli nas još manje od mjesec dana, a jednako kako se smanjuje broj dana smanjuje se i broj ulaznica u prodaji. Ulaznica za ovaj spektakl na kojemu će slavonski rockeri proslaviti 27. rođendan benda sve je manje! Interes je očekivano velik, no još uvijek su dostupne kako online tako i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio, također u klubu Hard Place, Dirty Old Shopu i Rockmarku gdje je u prodaji posebno limitirano izdanje promotivnog paketa po akcijskoj cijeni, a sadržava ulaznicu za koncert, majicu benda i novi album.

Foto: Goran Berović

Cijena ulaznice za veliki koncert Opće Opasnosti, 16. studenog u Domu sportova, iznosi 80 kuna za parter i 100 kuna za tribine, dok će na dan koncerta, ako ih još bude, iznositi 100 kuna za parter te 120 kuna za tribine.

1783 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail