Novosti

Legendarni Lačni Franz oprašta se od Zagreba nastupom u klubu Hard Place  

Legendarni slovenski band Lačni Franz predvođen neuništivim Zoranom Predinom privodi svoju priču kraju. Nakon regionalne turneje, zagrebačko veliko finale odvit će se u klubu Hard Place u četvrtak, 29. 12.

Zadnja je to prilika da fanovi uživo čuju legendarne hitove kao što su “Praslovan”, “Ne mi dihat za ovratnik”, “Naj ti poljub nariše ustnice”, “Zarjavele trobente”, “Čakaj me”, kao i mnoge druge koje su ovi novovalni prvoborci u svojoj karijeri snimili i odsvirali.

“Došlo je vrijeme da se oprostimo na način kojeg naš brend i band zaslužuju. Ove se jeseni serijom koncerata u regiji opraštamo od svoje publike. Program koncerta izbor je pjesama sa svih naših albuma. U 43 godine karijere benda objavili smo 13 studijskih albuma, 2 live albuma i 4 kompilacije. Odsvirali smo preko 2000 koncerata. Od 1. 1. 2023. Lačni Franz odlazi u povijest”, navodi Zoran Predin

Uz sjajnu svirku pomlađenog Lačnog Franza, glavni su adut Predinovi bezvremenski tekstovi u kojima se miješaju politika, ironija, sarkazam, tabu teme, crni humor, ali koji su svima shvatljivi, prihvatljivi i lako pjevljivi. Svojevremeno su ih glazbeni kritičari nazivali kabaret rockerima baš zbog svih tih elemenata koji čine jedinstvene i neponovljive Franze.

Od osnutka davne 1979. u Mariboru, niska njihovih sjajnih albuma kreće od “Ikebane”, preko “Adijo pamet” do “Ne mi dihat za ovratnik” koji su etablirali Zorana Predina kao jednog od najznačajnijih jugoslovenskih rock pjesnika, a sve su te vanvremenske pjesme do danas ostale zapisane u analima ovdašnjeg rock’n’rolla.

Ne propustite priliku svjedočiti zadnjem pojavljivanju Lačnog Franza u Zagrebu za koji ih veže posebna ljubav i veza, jer baš u Zagrebu od samih početaka imaju svoju najodaniju publiku. U Zagrebu su odsvirali brojne sjajne koncerte o kojima se još danas ispredaju legende. Ulaznice po cijeni od 80 kn možete nabaviti u klubu Hard Place, u Dirty Old Shopu i online na entrio hr.

 

777 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail