Top novosti

Josipa Lisac – neponovljiva diva na filmskom platnu u Kaptol Boutique Cinema!

Sinoć je Kaptol Boutique Cinema bio mjesto na kojem je u glavnoj ulozi bila jedna od naših najvećih glazbenih diva – Josipa Lisac. 

Originalna i jedinstvena u svemu, i ovoga puta je pokazala što znači umjetnost, u pravom smislu te riječi. Zbog velikog interesa u boutique kinu otvorene su čak četiri dvorane.

Ekskluzivna projekcija, pod nazivom “Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…”, sinoć je oduševila sve one koji su imali priliku uživati u ovakvom specifičnom događaju bez reprizeUnikatno audiovizualno iskustvo, spoj glazbe i emocije u savršenom ambijentu, rezultiralo je čarolijom i to u prisustvu brojnih kolega i prijatelja Josipe LisacĐurđa Tedeschi, Alka Vuica,  Matija Vuica i Jurica Popović, Aleksandar Dragaš, Davor Hrvoj, Željko Bebek, Siniša Škarica, Zlatko Turkalj, Matija Cvek, Antonio Franić, Zvončica Vučković, Dalibor Petko, Saša Šekoranja i mnogi drugi ovacijama su popratili novi korak u Josipinoj karijeri.

Snimka koja je bila prikazana na velikom platnu CineStara u Rijeci, Zagrebu, SplituTuzli i Novom Sadu nastala je u studiju krajem prošle godine, kada jeJosipa Lisac okupila ekipu izuzetnih glazbenika s kojima već godinama surađuje; Davora Črnigoja, Josipa Graha, Bornu Šercara i Tonija Starešinića te krenula u nesvakidašnji pothvat: snimanje albuma koje je trajalo svega šest sati! Danas gotovo nezamislivu pojavu, Josipa je pretvorila u stvarnost. Ako se tome doda činjenica da je uz ekipu snimatelja, koju je predvodio sjajni Marko Zeljković, ovaj materijal snimljen po prvi put u studiju s 4K kamerama i u Dolby 5.1 tehnici, možemo reći da ovo glazbeno izdanje može stati uz bok svjetskim izdanjima.

Uz kultne hitove “Dok razmišljam o nama”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Hir, hir, hir”, “Magla” te uz Josipine omiljene suradnike, nastala je prava čarolija. Na platnu je prikazano dvanaest pjesama u novim i više jazz aranžmanima kao presjek Josipine karijere koja traje više od 50 godina. Njezina intimna razmišljanja između pjesama, fascinantan glas i originalne interpretacije, dokaz su njezine neponovljivosti.

Upravo su Josipa Lisac, CineStar i Croatia Records odlučili na filmskom platnu i uz vrhunsku audiovizualnu opremu prikazati doista sjajan materijal, a u skorijoj budućnosti možemo očekivati još sličnih projekcija koje uz izuzetno ozvučenje, doista djeluju spektakularno.

Uzvanici u Kaptol Boutique Cinema mogli su se osvježiti s Astoria Corderie Prosecco Superiore, a Fancy Cake je izradio rođendansku tortu za Josipu Lisac, koja je zasladila prekrasnu glazbeno-filmsku večer.

Foto: Mario Poje

CD i Blu-ray izdanje “Josipa Lisac from Croatia Records Studio…tu u mojoj duši stanuješ…” možete kupiti odvojeno po cijeni od 99 kuna za svako od njih i to na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na sljedećim linkovima:

CD
Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1000485
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07L6F4BTQ 
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/josipa-lisac-from-croatia-records-studio-live/1445988774
Deezer: https://deezer.com/hr/album/81308212
Spotify: https://open.spotify.com/album/0K73TBnu7EXszFVtOzrwlj

Blu-ray 
Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1000498 
Amazon: https://amazon.com/dp/B07L6D1SZH

2488 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail