Novosti

Hercenšlus u svojem Novom Sadu predstavili album “Čaj sa medom”

“Čaj sa medom” je album koji će vas osvojiti na prvu, složit će se mnogi s time kada poslušaju grupu Hercenšlus iz Novog Sada.

Upravo su u tom gradu članovi benda predstavili album i to u Špajzu Salaša 137, gdje su se okupili predstavnici medija, kolege glazbenici i prijatelji. O albumu koji je objavljen za Croatia Records uz osnivača Bobana Dževerdanovića pričali su i glazbeni kritičar Bogomir Mijatović Bogica, tonski snimatelj i producent albuma Tihomir Ivanetić iz Rockoko Studija te menadžerica za odnose s javnošću Jugoton-Croatia Recordsa, Natalija Cajić. Hercenšlus su na predstavljanju i izveli nekoliko pjesama s albuma i oduševili sve prisutne.

Na albumu “Čaj sa medom” nalazi se 10 pjesama uz četiri bonusa, odnosno verzije nekih pjesama na engleskom, francuskom, portugalskom i španjolskom jeziku. Jedna lokalna ili nacionalna priča postaje regionalna, upravo zahvaljujući suradnji legendarnog Bobana Dževerdanovića i Tihomira Ivanetića, ali i suradnji s Croatia Recordsom kao najvećom regionalnom diskografskom kućom. Njihova kombinacija swinga, tradicionalnog vojvođanskog narječja, gypsy glazbe i mađarskog čardaša osvaja na prvo slušanje. Prvi singl s albuma, pjesma “Pinkle”, savršeno je nagovijestila što se očekuje od ostatka materijala – melodije i vokali koji su i nježni, ali i plesni, zabavni, šaljivi na onaj pravi laloški način.

Hercenšlus je riječ koja se možda na prvu teško izgovara, ali ćete ju kod svakog sljedećeg susreta rado prigrliti. A Hercenšlus suČedana Đokić (Divna Forest) i Teodora Bojana Leko (Teoboy) na vokalima, Katarina Pinter (violine), Bogdan Jovanović (violončelo), Boban Dževerdanović (gitare), Julije Dondo (bubnjevi), Ivan Galko (harmonika), Srba Mladenović (klavijature), Stefan Stanečić (trube) i Stefan Seethaler (klarinet, frula).

Album “Čaj sa medom” možete kupiti po cijeni od 69 kuna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i Jugoton-Croatia Recordsa, te u našim webshopovima, a dostupan je i na streaming platformama.

513 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail