Novosti

Cinkuši najavili ljetne koncerte!

Cinkuši, baštinici glazbe podneblja čiji zrak udišu punim plućima izvrstan su primjer “prevođenja” tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda.

Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psihodelije, jazza, a šuljaju se čak i do skuta ekspresivne komorne glazbe. Novi album“Krava na orehu”, nagrađen Porinom u kategoriji najboljeg albuma folklorne i etno glazbe, zvukom i kvalitetom savršeno nastavlja dosadašnji opus, koji i dalje ostaju jedinstvenom pojavom na ovdašnjoj sceni, nalik bandi obješenjaka koja s Petricom Kerempuhom pod galgama svojom svirkom već skoro dva desetljeća odgađa čin vješanja. Svakoga tko zanos želi osjetiti, Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina.

Budući da je ovo godina u kojoj obilježavaju dvadeset godina karijere Cinkuše očekuju brojne ljetne pozornice i mnogobrojna publika.

29.6. petak, Mursko Središće – LJETO UZ MURU
30.6. subota, Knin, – GRR FESTIVAL
3.7. utorak, Zagreb, – AMADEO SCENA
5.7. četvrtak, Čakovec, – LJETO U GRADU ZRINSKIH
6.7. petak, Veliki Tabor, – TABOR FILM FESTIVAL
8.7. nedjelja, NP Krka, Roški slap, – LEGENDFEST

S novim spotom “Die Kuh im Nussbaum” redatelj i snimatelj Darko Drinovac zaokružuje video trilogiju zadnjeg albuma Cinkuša – „Krava na orehu“. „Die Kuh im Nussbaum“ („Krava na orehu“) iz Balada Petrice Kerempuha Miroslava Krleže, preveo je Boris Perić, a bliska je umjetničkom izričaju izvrnutog pogleda na svijet – mundus inversus. Uz pjesme „Tiček“, „Oj, mladosti moja“, „Deca moja deca“, najnoviji spot četvrti je po redu kojim Cinkuši promoviraju aktualni album.

Aktualni singl „Die Kuh im Nussbaum“ potražite na singlovi.crorec.hr.

Foto: Darko Drinovac

1457 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail