Događanja

Buđenje predgrupa kultnim Simple Mindsima!

Simple Minds, kultna škotska pop rock grupa, nastupit će u subotu, 5. svibnja na splitskom Žnjanu. Na njihovom premijernom splitskom nastupu u sklopu humanitarne akcije “Žnjan za sve” kao predgrupa publiku će zagrijati hrvatska pop rock uzdanica Buđenje.

Na koncertu se očekuje više od 20.000 posjetitelja i nema sumnje da će ovaj koncert biti kulminacija kvalitetnog rada Buđenja. Njihovi singlovi “Samo ti, samo ja” i “Budi moja” poharali su radijske etere i domaće top liste, dok je nastup sa Stingom u Areni Pula i nagrada HDU-a za grupu godine okrunila 2017. godinu!

Buđenje dolazi u Split na krilima svog posljednjeg singla, obrade pjesme “Misliš da sam blesav” hrvatskog kralja funka Dina Dvornika. Splitsko dite dobilo je sjajan hommage jer je Buđenje pjesmi “Misliš da sam blesav” udahnulo novu svježinu te će nesumnjivo svi fanovi Dina Dvornika uživati.
“Izuzetno mi je drago što smo dio priče ‘Žnjan za sve’ za koju sam uvjeren da je početak jedne još bolje nove ere Splita kao svjetske destinacije. Nadam se dobrom vremenu i odličnoj svirci te da će master izvođači biti zadovoljni gostujućim domaćinima”, rekao je frontmen Buđenja Darko Bakić.

Buđnje svoju karijeru gradi već 16 godina, a Darko Bakić, glavni autor glazbe i tekstova, doveo je Buđenje do statusa jednog od najatraktivnijih koncertnih bendova. Njihovi hitovi “Ljubav nema pravila”, “Oprostija bi sve”, “Nije to ljubav”, “Ne govori više” i gore spomenuti “Samo ti, samo ja” i “Budi moja” s kojima su unijeli svježinu u vlastiti izričaj, a i hrvatsku glazbu, najbolji su poziv da im se pridružite u subotu, 5. svibnja na splitskom Žnjanu!

Aktualnu pjesmu “Misliš da sam blesav” preuzmite na: singlovi.crorec.hr.

Foto: Nikola Knežević

1233 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail