Novosti

Brojni izvođači Croatia Recordsa na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku

Ovoga se vikenda u Šibeniku održava 21. izdanje jednog od najznačajnijih glazbenih festivala u Hrvatskoj, Večeri dalmatinske šansone. Dvodnevni festival otvorit će Večer talijanske kancone u petak, dok će nove skladbe, koje možete pronaći i na albumu “XXI. Dalmatinska šansona Šibenik 2018.” u izdanju Croatia Recordsa, biti izvedene u subotu, 18. kolovoza.

Nove pjesme predstavit će i brojni izvođači Croatia Recordsa koji će se natjecati za prestižne festivalske nagrade. Talentirana 21-ogodišnja Stefany Žužić drugu će godinu zaredom nastupiti na Šansoni, a njezin novi singl koji potpisuju Ines Prajo i Arijana Kunštek nosi naziv “Zaustavi taj dan”. Stefany je prošle godine debitirala u Šibeniku s upečatljivom pjesmom “Znam te”. Još jedna mlada glazbena zvijezda Medea Market Sindik, javnosti poznata iz dueta s Kedžom “Ne mogu iz dana u noć”, u Šibeniku će izvesti energičnu pop baladu “Moja je ljubav plava”. 

Renomirana grupa Forum, koja je nakon dugogodišnje diskografske stanke, u svibnju objavila singl “Bez nje”, dolazi na Šansonu s pjesmom “Samo me jubi” koju potpisuje Neno Belan uz Pjeru Mirića i Andreu Paškvan. Stalni gost Šansone i miljenik domaće publike, Ivo Pattiera, izvest će pjesmu “Ljeto osamdeset i neke”, dok će grupa Diogen, koja je prošle godine u Šibeniku osvojila nagradu za najbolje kantautorsko djelo za pjesmu “Mala crna haljina”, pokušati ponoviti uspjeh s novom pjesmom “Vrijeme ljubavi”. Nagradu za najbolje kantautorsko djelo na Šansoni godinu dana prije Diogena osvojio je akustični duo The Blondes za pjesmu “Paralelni svijet”. Ove godine Kristina i Emanuela predstavit će se s kantautorskom skladbom “Obrni na valcer”.

Večer novih skladbi Večeri dalmatinske šansone uživo će prenositi CMC televizija. Sve informacije o festivalu pronađite na: http://www.sansona-sibenik.com/

1582 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail