Događanja

Balkan Zoo i Nina Ćorić na 11. Flamenco Festivalu Zagreb

11. Flamenco Festival Zagreb “Nueva generación” održat će se 22. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a posvećen je novoj generaciji flamenko umjetnika, ali i novoj sceni koja se kroz festival kontinuirano stvara od 2012. godine.

Ovogodišnji festivali flamenka diljem svijeta, pa tako i zagrebački, obilježavaju desetu godišnjicu smrti Paca de Lucie.

Drugi festivalski dan, 24. travnja, donosi Flamenco Jamm session u Klubu Komedija, a nakon toga i after party. Večer će otvorit gitarist Emanuel Palić koji je prvi put nastupio na festivalu 2019. godine. Nakon njega nastupit će gitarist Teo Mandžuka koji je debitirao na festivalu 2020. godine. Na pozornici će im se tijekom večeri pridružiti Hrvoje Rupčić, Mitja Obed i Nina Ćorić.

Na festival se vraća uvijek zanimljiv gitarski dvojac Fadil Abdulov & Filip Šovagović koji nisu samo dugogodišnji suradnici i prijatelji festivala već i kumovi suradnje benda Balkan Zoo Maria Rašića & pjevačice flamenka i direktorice festivala Nine Ćorić.

U nastavku večeri Balkan Zoo i Nina će izvesti flamenko standarde na svoj način, a nakon službenog dijela večeri slijedi after party na kojem će izvesti najpoznatije romske pjesme u novim, world music aranžmanima.

Ulaznice možete nabaviti na linku.

Foto: Doringo Photography

337 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail