Novosti

Angel’s Breath na drugom mjestu najprodavanijih izdanja

Angel’s Breath, kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, odmah je po objavi završio na drugom mjestu najprodavanijih albuma HR Top 40 liste. Croatia Records i Zadužbina Milana Mladenovića udružili su snage kako bi ovo reizdanje ugledalo svjetlo dana.

Iz Zadužbine ne kriju zadovoljstvo aktualnom top listom najprodavanijih albuma. “Veoma nas je obradovala vest da je album Angel’s Breath drugi na listi najprodavanijih u Hrvatskoj. Sigurni smo da bi i Milanu bilo veoma drago zbog toga jer je u ovaj projekat uložio puno ljubavi, truda i nade. Angel’s Breath je predstavljao početak jednog novog ciklusa u njegovom stvaralaštvu i planovima koje je nameravao da, zajedno sa Subom, ostvari. Album govori o svima nama, o društvu i njegovim teskobama, o besmislenim ratovima i zanimljivo je da nimalo nije izgubio na aktuelnosti, iako je prošlo 26 godina od njegovog nastanka. Ovo je samo potvrda da su Milanov i Subin talenat i danas prepoznati i da su im obožavaoci i dalje verni”, poručila je u ime Zadužbine Maja Maričić.

Počevši od prve pjesme Praia do ventu eternu preko Metak pa sve do pjesme Crv i posljednje, jedanaeste pjesme VelvetMilan i Suba vode nas na spiritualno putovanje koje po tko zna koji put dokazuje o kakva se dva vrhunska talenta radilo i koliko je bio velik prostor njihove glazbene imaginacije.

Likovno oblikovanje reizdanja potpisuje Aleksandra Ćebić dok je sjajna ilustracija djelo Zorana JanjetovaSubinog i Milanovog prijatelja koji je uradio omot za originalno izdanje iz 1994. godine i ilustraciju za ovo reizdanje. Originalne snimke fantastično je remasterirao Marko Perić. U knjižici izdanja nalazi se i vrhunska fotografija Milana i Sube, autora Vladimira Radojičića. Suptilno izvedeno likovno oblikovanje reizdanja – crno-bijelo rješenje omota – je tu da oda počast i čuva uspomenu na Milana i Subu jer su njihove pjesme i ideja ono što treba biti u prvom planu.

Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasteriranim snimkama u prodaji je na CD-u po cijeni od 79 kunaBogato LP izdanje – 180-gramski papir, vinil u boji i download kod – u prodaji će se po cijeni od 129 kuna naći 26. lipnja.

3402 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail