Razni izvođači

Zvjezdana prašina (Reizdanje 2021)

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Dubravko Majnarić, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Jugotona, nazvao je svoju emisiju posvećenu jazzu, a koja se emitira na Drugom programu Hrvatskog radija, “Zvjezdana prašina”. Emisija ime dijeli s izdanjem objavljenim davne 1982. godine, a na kojem se nalazio programom trećeg izdanja jazz festivala “Zagreb Jazz Fair”.

Jazz katalog Croatia Recordsa izniman je, a ovim nadopunjenim reizdanjem u fokusu je bogata jazz ostavština. Starijm generacijama ljubitelja jazza bit će ovo podsjetnik na jedan sjajan festival koji je te davne 1981. godine ugostio imena kao što su Georgie FameRay BrownPete KingClark Terry i Karl-Heinz Miklin, a uz koje su nastupili i naši predstavnici: Boško Petrović i Damir Dičić sa svojim Big Bandom. Mlađim generacijama ovo je svojevrsna jazz lektira. Reizdanje je hommage svim umjetnicima, a posebno Dubravku Majnariću i Mladenu Mazuru, producentu na čiji je poziv Dubravko i pristao snimati program za izdanje objavljeno 1982. godine.

“Vrijeme izdavanja diskografskog albuma ‘Zvjezdana prašina’ spada u zlatno doba analogne glazbene industrije i danas nakon skoro četrdeset godina od prvog izdanja ovog vinila moramo priznati da bi ovakav program danas mnogi jazz festivali mogli samo poželjeti”piše Dubravko Majnarić u knjižici izdanja. Vrijeme uvijek pokaže što vrijedi, a ovaj album definitivno spada u sami vrh jazz izdanja.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail