Tamburaški sastav Žeteoci

Ej, prijatelju…

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Popularni tamburaški sastav Žeteoci svoju priču započeo je ranih devedesetih godina kada je tamburaška skupina KUD-a “Ivan Meštrović” iz Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji odlučila uozbiljiti svoj rad i osnovati tamburaški sastav. Spaja ih ljubav prema Slavoniji, mladost i ludost, ali i tamburaška škola pokojnog Šime Seletkovića i Janje Ančić. Žeteoci su dobili ime po Josipu Tunukoviću, ocu jednog od mnogih koji su svirali u sastavu, a prvi album “Pjesme sa sokaka” objavljuju već 1992. godine u izdanju M audio i video produkcije iz Gradišta u produkciji Šime Jovanovca. Upravo je u suradnji Croatia Recordsa i Multi Music Media, Šimine izdavačke kuće, objavljen i novi studijski album “Ej, prijatelju…”, 27 godina nakon prvog diskografskog izleta.
Jedni su od rijetkih koji sviraju, rekli bismo, originalnu tamburašku glazbu ne uplićući se u neke druge glazbene žanrove. 12 pjesama nalazi se na albumu, neke su već poznate publici, ali su snimljene u novim aranžmanima. Od pjesama “Sviračeva pjesma” i “Najdraža Marija moja” posvećenima Mariju Bogdanoviću-Šlesu i kćerkici Mariji, preko “Pjevajte svatovi”“Šolja” i “Danas je tvoje vjenčanje”, do “Ne žuri se, prijatelju moj”“Uspavanka Slavoniji”“Didine riči” i “Stan’ sokole”.
Album je sniman, miksan i masteriziran u tonskom studiju LA u Ladimirevcima i studiju Željka Nikolina, a ima i nekoliko suradnji, sa Stjepanom Mlikotom – Stjepkom na pjesmi “Ne žuri se, prijatelju moj” te Muškom pjevačkom skupinom Baće iz Tenja na pjesmama “Čovjek iz ravnice” i “Na Dunavu svijetli grad.”

Popis onih koji su svirali u Žeteocima je dug, neki sviraju u poznatim bendovima, neki ne sviraju, neki pjevaju, neke je život odnio iz Slavonije, ali sve njih vežu lijepe uspomene na vrijeme provedeno u Žeteocima.
Žeteoci su danas: Ivan Priman (prima), Ivica Pečnik (basprim 1, vokal), Goran Matasović (basprim 2), Stjepan Knežević (basprim 3), Dominik Koprivnjak (kontra), Ivan Horvatek (berda) i Nikola Barišić (čelo).

“Danas su Žeteoci družina prijatelja na braniku one prave tamburaške glazbe koja ne uzmiče pred novim trendovima. Vole ono što sviraju i sviraju ono što vole. Tako je i tako će i biti…”ponosno piše u priči o Žeteocima u knjižici izdanja.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail