Album

Zemlja

“Zemlja” je novi studijski album kantautorice Elme Burnić koji se nalazi u prodaji. Album je odlučila predstaviti kao glazbeno-lirski kolaž koji odražava njezine poglede na život i planet na kojem živimo, formirane kroz godine i desetljeća.

Na albumu se nalaze već dobro poznate pjesme poput “Dvije osobe”, “Put” i “Leptirić”, a krase ga različiti glazbeni žanrovi kao što su gipsy swingjazzcountry i mnoge druge. Ovaj spoj je odraz mnogih glazbenih afiniteta i brojnih projekata koji spajaju naizgled nespojivo s jedne strane te brojnih životnih tema s druge strane, kao što su: glazba za svu djecu, onu oko nas, ali i onu u nama.

“Zemlja” je Elmin osvrt  na apsurd svijeta oko nas, ali i na introspekciju te prikaz unutarnjih borbi zbog uvjerenja da se najveći ratovi na prvome mjestu odvijaju u svakome od nas. Pjesme s albuma posvetila je kao utjehu svima koji se osjećaju usamljeno i izgubljeno.

Ova vrsna kantautorica odmalena je zaljubljena u umjetnost, diplomirala je arhitekturu, studirala psihoterapiju, bavi se slikanjem i pisanjem, ali iznad svega uživa u glazbi. Uspoređuju je s Carlom Bruni, Jadrankom Stojaković, Norah Jones, a hvale je i najveća imena iz svijeta glazbe.

527 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail