Whiteheads

Whiteheads

Poslušajte Posjetite stranicu izvođača
Itunes Amazon Deezer Webshop

Rock sastav Whiteheads objavili su istoimeni album koji čini ukupno trinaest pjesama među kojima su dvije pjesme izdvojene kao bonus track. Prva je ujedno bila i najavni singl albuma “Ordinary People” za koju je glazbu napisao Ivan Krševan Komnenović, sjajni gitarist Whiteheadsa, a stihove Ivo Šćepanović, splitski novinar, putopisa i dugogodišnji tekstopisac. Kao goste na ovoj pjesmi pozvali su Marka Tolju te senegalsko-talijanski dvojac Awu Fall i Ermanna Fabbria. Pjesma o običnim ljudima, onima koji mijenjaju svijet ima dobru kemiju i buntovnu poruku te je snažno odjeknula ne samo na domaćim već i europskim top listama. Druga bonus pjesma je prigodna “Na Badnju večer” u kojoj su ugostili legendarnu pjevačicu Slađanu Milošević.

Whiteheadse su osnovali još 2015. godine u okviru udruge LP Rock Davor Tolja, član nekadašnje kultne grupe Denis & Denis i Damir Komnenović koji je 80-ih bio član grupe Vrijeme i zemlja. Budući su obojica sjedokosi to im je bila zgodna poveznica s prezimenom poznatog riječkog industrijalca Roberta Whiteheada po kome je grupa dobila ime. Osim Davora i Damira grupu čine: Ivan Krševan Komnenović (gitara & bas), Toni Sumić (bas), Nevio Brozić (bubnjevi) te dvije dame, Matea Matić (vokal) i Ana Mihailović (klavijature).
“Mi smo svoje kredite i životna novčana ulaganja realizirali. Danas smo Davor i ja na sceni samo zbog glazbe. Uz nas su i mladi glazbenici jer Davor i ja želimo mladosti koja uz nas svira ostaviti moćni projekt koji će s nama, ali i bez nas trajati godinama”, objasnio je Komnenović.

Za miks i mastering albuma zaslužan je Matej Zec dok je zanimljivo likovno oblikovanje osmislila Željana Stošić.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail