Vanja I Nešvil Funk

Vanj Love

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
Vanja i Nešvil Funk ‘bacat’ će kulenove seke s krova osječkog Kulturnog centra!
1. april? Pa i ne baš! Doduše, jest, ali samo zato što ova vijest stiže na 1. april. “A kako drugačije doći do vrha nego preko krova”kažu Vanja i (njegov kolektiv) Nešvil Funk koji su upravo objavili album “Vanj Love”. Vanjina (varljiva) ljubav proširit će se Slavonijom, Baranjom, Srijemom, a vrlo vjerojatno i ostalim regijama lijepe nam države i regijama divnih susjednih država. U Mađarskoj se čak već čulo za “Vanj Love”, dva puta. Duplo je ipak bolje!
(Prvoaprilsku) Šalu na stranu, iako ovo zaista nije šala, Vanja i Nešvil Funk upecat će slušatelje ne samo britkim humorističnim slavonskim (čitaj: lega) tekstovima nego i sjajnom glazbenom, štoviše funky podlogom, a ako samo čitate nazive pjesama mogle bi vam zazubice narasti. Nisu tu samo instrumentalisti bitni, nego i prateće vokalistice koje cijelom zvuku daju i začin zvan so(u)l. Ima toga i u “Kulenovim sekama”, prvom singlu Vanje i Nešvil Funka, ali i u drugim singlovima “Seoska lola”“Echo našeg bivanja” i aktualnom “Daj mi pare”. No, vjerujte, najbolje sastojke tek trebate otkriti ako u ruke uzmete album, otvorite ga, uzmete CD i stavite u CD player u vašem Fići te otkrijete nešto što još niste čuli. “Bauštela”, “Imam kera”, “Šutnja”, “Jeka”, “Past će bomba” ili pak otvarajuća “Vanj Love” savršeni su recept za feelgood raspoloženje i pokoju suzicu. Ali samo zato što je album toliko pitak da se zapravo ne želite rastati od njega.

A kad će Vanja i Nešvil Funk biti na krovu i “bacati” kulenove seke? Ne 1. aprila, nego devetog ovog mjeseca i to zaista na krovu osječkog Kulturnog centra. Svirka kreće od 19 sati i 30 minuta, a možda se i nešto nareže nakoso. Ili što bi rekao Vanja – “šta je sa švarglima? Niko njih ne spominje. Krvavica je isto zdrava, izliječi ti boginje. Imaš visok šećer, šta će ti inzulin, nareži si kulen, što bi neki rekli: ‘kulin'”.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail