Šimun Matišić Quintet

Tribute to B. P. (CD + Blu-ray)

Poslušajte
Itunes Deezer Webshop

Nakon iznimno uspješnog autorskog prvijenca “Invocation”, najbolji hrvatski vibrafonist, Šimun Matišić, objavio je izdanje “Tribute to B.P.” u čast velikanu hrvatske i svjetske jazz scene – Bošku Petroviću. Baš kao i na spomenutom prvijencu, Šimun je okupio vrhunsku postavu glazbenika s kojom je odsvirao neke od najpoznatijih Boškovih skladbi, pa su mu se tako na izdanju pridružili Matija Dedić (klavir), Davor Križić (truba), Zvonimir Šestak (kontrabas) te Krunoslav Levačić (bubnjevi).

Uspješnicama kao što su “With Pain I Was Born”“Django”“Valse for Jazz Mama” i “Green Lobster Dream”, pridodana je i autorska skladba “In Grožnjan, After All These Years”, koja zaokružuje priču o doživljajima iz poznate Boškove škole jazza u Grožnjanu. Čitav materijal snimljen je u jednom danu u Croatia Records studiju, a producenti izdanja su Goran Martinac i Šimun Matišić. Likovno oblikovanje potpisuje Studio Dogan.

“Svi su hrvatski jazz glazbenici na ovaj ili onaj način dužni Bošku Petroviću, pa tako i ja…” – piše Šimun u knjižici izdanja, a svojedobno je sam Boško na pitanje o budućnosti vibrafona izjavio: ”…moja zamjena je već ovdje. Njegovo ime je Šimun i sin je gitarista Mate Matišića. Mali je sjajan u sviranju vibrafona.” Od Boškove izjave prošlo je više od 10 godina, a “mali” danas pripada jazz eliti. Izdanje “Tribute to B.P.” iznova potvrđuje kako Šimuna Matišića s pravom možemo prozvati nasljednikom Boška Petrovića.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail