The Splitters

Izvedi me van

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Splitska rock scena sve je bogatija i dobiva sve više pozornosti, kao i u vrijeme najslavnijih splitskih rock dana, a jedno od imena koje se ističe među mladim, perspektivnim i iznimno talentiranim bendovima jest The Splitters. Upravo su objavili novi studijski album “Izvedi me van”, prvi za Croatia Recordsa, te tako zaokružili priču započetu hit singlom “Oboji me”, te nasljednicima “Život na ekranu”, “Zauvijek mlad”, “Nepoznata netko” i “Lollipop”.

Novi singl zove se “Zapravo ti”, a video spot premijerno je prikazan na CMC televiziji. Spot je radio Stipe Ninčević, a pjesmu kao i cijeli album potpisuju članovi benda, Josip Senta, Petar Senta, Marko Komić i Antonio Komić.

Dva para braće prijatelji su već dugo vrijeme, a prijateljstvo su ovjekovječili i osnivanjem benda The Splitters. I nisu pogriješili, što ističe i glazbeni kritičar portala SoundguardianĐorđe Škarica“Njihova glazba nije ni na trenutak neprincipijelan spoj raznoraznih glazbenih utjecaja, nije to nikakav patchwork ili hibrid, već iskreno, hrabro i nadahnuto koračanje neizvjesnim stazama pop/rocka. Njihove harmonije prepune su potrebne mekoće, umjerene čvrstoće uz par neophodnih žestica, poput “Lollipop”, te zasigurno jedne od nosača albuma, zanimljive/nabrijane “Njeni frendovi” koja nedvojbeno ima radijski potencijal, a za bend može biti i odskočna daska prepoznavanja kod šire publike.” – 4/5
Škarica ističe i kako su The Splitters “ispravno napravili odmak od manje-više prepoznatljivog i ponekad stereotipnog dalmatinskog poimanja pop/rocka s derivatima koji ponekad imaju i atribut bljutavosti”.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail