Dušan Šarac

Sve moje šibenske šansone

Poslušajte
Webshop
 Trideset i tri hita na kompilaciji kao uvod u autorsku večer Dušana Šarca na 25. Dalmatinskoj šansoni
U prodaji je dvostruka kompilacija “Sve moje šibenske šansone” jednog od najpoznatijih skladatelja, Dušana Šarca. Ovogodišnja šansona u Krešimirovu gradu započet će upravo njegovom autorskom večeri, a tome se vesele svi Šibenčani koji su zbog restrikcijskih mjera za vrijeme pandemije bili zakinuti za Večer starih skladbi kojom započinje festivalski šušur.

Večer posvećena Dušanu Šarcu obilježit će njegove dvije velike godišnjice, osamdeseti rođendan i šezdeset godina umjetničkog rada za koje je dobio brojna priznanja i nagrade među kojima treba istaknuti glazbenu nagradu Porin i nagrada grada Šibenika. Dušan Šarac, skladao je neke od najvećih dalmatinskih hitova poput:  “Šibenska balada”, “Maslina je neobrana”, “Dobra ti večer mati moja”, “Dalmacija u mom oku”, “Budi noćas mirno more” i mnoge druge. Skladao je za brojne dalmatinske muške i ženske klape (Šibenik, Jadrija, Nostalgija, Šufit, Cambi ) kao i za vrsne interprete kao što su Mišo Kovač, Đani Stipaničev, Milo Hrnić, Ivo Pattiera, Meri Cetinić, Tereza Kesovija i mnoge druge.

Na dvostrukoj kompilaciji “Sve moje šibenske šansone” Dušana Šarca nalazi se tridest i tri uspješnice koje je napisao za najpoznatije pjevače i grupe, a koje su predstavljene u posljednjih dvadeset i pet festivalskih godina Dalmatinske šansone. Od prvih “Đardin” Vice Vukova, “Voli me, ljubi me” Jasne Zlokić i “Zbogom lipa moja pameti” u izvedbi klape Posjedon, danas More iz 1998. godine pa do posljednje “O, ljubavi nestala si” u izvedbi Ive Pattiere i Đanija Stipaničeva, Šarac je pokazao svu raskoš svog skladateljskog talenta. Slušajući ne samo pjesme na ovoj kompilaciji već i njegov cjelokupni opsu možemo se složiti s rečenicom koju je je prof. Bože Mimica napisao u predgovoru ovog izdanja: “Čovjek je univerzalna pojava, ima ljudi, a ima i drugih ljudi, ali malo je posebnih kao Dušan Šarac – čovjek koji pripada svom Šibeniku, svom vremenu, a opet je svoj. Davao je sebe, inspirirao se okružjem u kojem je i sam uživao, stvarao osvojim osebujnim glazbenim talentom.”

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail