Sara Renar

Šuti i pjevaj (LP)

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
Hvaljeni album svestrane umjetnice Sare Renar, “Šuti i pjevaj”, od sada i na vinilu
Kantautorica Sara Renar prije nešto više od godinu dana, na Dan žena, objavila je album “Šuti i pjevaj” koji su mnogi glazbeni kritičari proglasili njezinim najhrabrijim albumom karijere. Okarakteriziran i kao najoptimističniji materijal, sa “Šuti i pjevaj” Sara se najviše i najranjivije otvara publici. Kroz pjesme se isprepliću teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa. Sve ono što je zapravo aktualno u današnjem svijetu, pa i u Hrvatskoj, a o čemu se možda dovoljno snažno ne raspravlja. Upravo zato album “Šuti i pjevaj” stiže na vinil, format kroz koji se još emotivnije doživljava glazba. Njene pjesme na vinilu zvuče još snažnije, još više dopiru do slušatelja, a svemu tome je pridonijela produkcija tonote, odnosno Ivone Eterović, kao i priprema mastera koju je radio Višeslav Laboš.

Foto: Andrea Kovač
“Šuti i pjevaj” osim Sare Renar stvarali su i njezini brojni suradnici, od onih stalnih – Konrada Mulvaja, Zdeslava Klarića, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića – do gostujućih glazbenika – Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Ivana Grobenskog, Marka Lucijana Hraščaneca, Hrvoja Štefanića, Luke Čapete, Igora Pavlice i Miloša Vojvodića, rap dua Playground Hustle, kao i gostujućih kantautorica na naslovnoj pjesmi. Glazbu i tekstove svih pjesama potpisuje Sara. Naslovnu fotografiju radila je Marina Uzelac, ujedno i autorica serije korespondirajućih fotografija uz pjesme. Sven Sorić autor je vizualnog identiteta, a drugo uho s naslovne fotografije pripada glumici Klari Mucci.
Vinil je upakiran u matirani outter sleeve na kojem se posebno ističu sjajna slova naslova albuma, dok uz 180-gramski crni vinil kupci dobivaju u perforirani poster na kojem se nalaze fotografije Marine Uzelac i tekstovi pjesama, na način da svaku pjesmu čini jedna razglednica. Proizvod sadrži i download kod za besplatno preuzimanje mp3 verzija pjesama.

Foto: Matković & Vild
Da je Sara Renar jedna od najzaposlenijih kantautorica u regiji govori činjenica da je netom prije izlaska vinilne verzije albuma objavila i “Šuti i pjevaj remixes”, album s remixevima koji su već pronašli svoj put do radijskih postaja. Čeka je i niz koncerata ovoga ljeta od kojih izdvajamo nastup 11. lipnja na kninskoj tvrđavi, dan kasnije u mostarskom OKC Abrašević2. srpnja službeno će promovirati vinil u sklopu Ljeta u MSU u Zagrebu, a 10. srpnja je čeka koncert na rajskom Tam Tam Music Festivalu u Sućurju.

Foto: Andrea Kovač
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail