Album

Superheroj

Ljubiteljima rock glazbe diljem bivše države dobro su poznati lik i djelo Zdenka Kolara, prvenstveno zbog angažmana u jednoj od najvažnijih grupa Novog vala – Idolima. Glazbenik koji je bas gitarom pomogao ispisati značajno poglavlje u povijesti rocka ovih prostora, u suradnji s beogradskom rock grupom Magic Bush objavljuje studijski album “Superheroj”. Ponovno kao bas gitarist i autor, a po prvi puta kao pjevač, Zdenko je uz Magic Bush iznio album koji miriše na sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, a produkcijski zvuči nevjerojatno svježe.

Lep je osećaj kada se u šezdeset i kusur godina nešto uradi prvi put u životu. Na primer, snimi solo album. U ovu veselu avanturu se sa drugarima upustio basista Zdenko Kolar, a prvi put je pred sudom javnosti i kao pevač. Znam, on to nije u tradicionalnom smislu reči, ali je to u ovom superherojskom slučaju prilično nebitno. Boja njegovog glasa i šarm sa kojim iznosi male, gotovo literarne priče sve nadoknađuju. Zdenko je na debiju onakav kakav je i u životu: nepretenciozan, nasmejan, a zamišljen, neko koga je nemoguće ne voleti. I lišen sujete, pa je sa kolegama sličnog senzibiliteta sa lakoćom sklopio ploču koja, iako mnogo duguje duhu šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih, nije zaglavljena u prošlosti.“, napisao je cijenjeni glazbeni novinar i kritičar Petar Janjatović.

Grupa Magic Bush objavila je 2021. godine album “Put za Shangri-La”, koji je naišao na sjajne reakcije publike, ali i kritike, pa je tako na Dnevnikovoj listi najboljih godišnjih izdanja osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najbolji domaći rokenrol album 2021”. Suradnja Zdenka Kolara i grupe Magic Bush djeluje i zvuči zaista organski, a manifestira se na najljepši mogući način kroz 12 novih pjesama uključući “Savršeni par”, “Svaki dan sam”, “Čekam novi dan”, “Sada znam”, “Neka bude” i “Rok, rok”.

1033 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail