Zoran Kalezić

Spomenar

Poslušajte
Itunes Deezer
Jedan od najvećih regionalnih pjevača, Zoran Kalezić, objavio album “Spomenar”

Zoran Kalezić desetljećima ostavlja značajan trag u narodnoj glazbi svojim toplim, autentičnim glasom i dubokom emocijomjedinstvenom interpretacijom i doživljajem pjesama. Njegov dugoočekivani studijski album “Spomenar” objavljen je u izdanju Jugoton Croatia Recordsa, izdavačke kuće za koju je snimio najveći broj svojih nezaboravnih i vječnih pesama. “Spomenar” donosi 15 pjesama, među kojima su “Čija li si”, “Za Irenu”, “Ne traži mene”, “Magija nežnosti”, “Ne vjeruj”, “Za sve što smo bili”, “Spomenar” i druge. U novom aranžmanu snimljena je pjesma “Zbog đevojke Crnogorke” s kojom je Zoran odnio pobjedu prije 50 godina na festivalu “Pjesma leta”Crna Gora 1971. i koja je ušla u antologiju crnogorske zabavne glazbe.

Mislim da sam imao izbor najboljih kolega i muzičara koji su se u tom trenutku mogli naći. U svojoj karijeri sam stekao divne ljude i suradnike koji su dali sve od sebe da ove pjesme budu nešto posebno. Zaslugu za to imaju Aleksandar Kovačević, Zoran Vlajić, Mirsad Serhatlić, Šuki Planjanin, Rade Vučković, Natalija Preočanin Samardžić i Peđa Nedeljković“, izjavio je Zoran Kalezić povodom dvije godine rada na novim pjesmama.

Osim mnogobrojnih nagrada koje je Zoran Kalezić osvajao od  samih početka karijere, važno je istaknuti drugu nagradu na Festivalu narodne glazbe u Parizu te prvu nagradu na festivalu Beogradsko proleće. Šest godina bio je predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Srbije, vlasnik je Estradne nagrade Srbije i nositelj statusa istaknutog umjetnika Jugoslavije, a dobitnik je i nagrade za životno djelo u Crnoj Gori. Rijetki su pjevači koji su prodali preko 20.000.000 nosača zvuka, a Zoran Kalezić je jedan od njih. Uvijek vjeran sebi i glazbi, i dalje ide naprijed krupnim koracima, boreći se da iz sebe izvuče ono najbolje i najiskrenije.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail