Album

Šokačke pisme

Održan 17. Glazbeni festival “Šokačke pisme” Županja 2022.
Jučer je u parku Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber u Županji održan festival tamburaške glazbe “Šokačke pisme” 2022. Uz lijepo uređen eksterijer i scenu, te uz prepuno gledalište, za nezaboravnu atmosferu priredbe pobrinula su se čak 23 izvođača. Nastupili su Štef Jeršek, Šima Jovanovac, Satir, Džentlmeni, Berde Band, Ravnica, Ivan Štivić, Dukati, D – mol, Lucky Band, Šokci, Đakovčanke, Slavonci i drugi.

Na festivalu su dodjeljene i prigodne nagrade. Nagrade za najslušanije skladbe prošlogodišnjeg festivala primili su Ivan Štivić i Najbolji hrvatski tamburaši, a nagradu za treće mjesto dobio je Štef JeršekŠima Dominković dobio je nagradu za doprinos tradicionalnoj kulturi i šokačkoj baštini. Njegovu poznatu pjesmu “Zid ruši vlaga, a čovjeka tuga” prigodno je izvela popularna pjevačica Mia Dimšić.

Damir Bačić, direktor festivala, rekao je: “Vrijednost glazbenog festivala ‘Šokačke pisme’ nikad nije bila u velikim pozornicama, važnim uzvanicima ili velikim PR kampanjama. Njegova vrijednost je u pjesmama koje su zaživile u narodu, u tamburašima i gostima koji se uvijek rado vraćaju, ali i u županjcima koji tamburašku pjesmu žive svaki dan u godini, a u vrijeme Festivala širom otvore svoja vrata i srca svojim uzvanicima i najboljim tamburašima iz cijele regije”.

Od danas je u izdanju Croatia Recordsa u prodaji i CD ovogodišnjeg festivala “Šokačke pisme Županja 2022.”. Kupnjom ovog albuma dobri znalci i ljubitelji iskonske tamburaške pjesme doći će na svoje i uživat će, kako u kvalitetnim pjesmama i njihovim izvedbama, tako i u izvornom zvuku čiste tambure bez elekroničkih “poboljšanja”.

257 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail