Singrlice

Huncut i grdobe

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Singrlice su pripremile novi album “Huncut i grdobe” koji u ovom trenutku postaje jedan od najvećih pretendenata za Porin u kategoriji najboljeg folklornog albuma 2019. godine! Na krilima prvog singla i spota “Katica, Katica”, objavljen je dugosvirajući materijal s 10 tradicionalnih pjesama iz Slavonije, Međimurja, Posavine, Dalmacije i Gorskog kotara u zanimljivim i neobičnim obradama Tomislava Jozića, voditelja sastava. Na albumu sviraju eminentni domaći instrumentalisti poput Vedrana Božića, Tomislava Golubana, Arsena Ereša, Miroslava Navračića i Marija Igreca. Mastering je odradio Sage Audio studio u Nashvillu (SAD), a likovno oblikovanje Kreativne ovčice.

Album je nastajao višegodišnjim radom vokalnog ansambla i iskusnog glazbenog pedagoga Tomislava Jozića, te je sniman od 2015. – 2018. u tonskom studiju Podmornica. Produkciju su i ovaj put odradili uspješni dvojac Tomislav Jozić i Bernard Mihalić. Tradicijske pjesme su u već poznatoj maniri Singrlica obogaćene suvremenim glazbenim aranžmanima u kojima suvremeni zvuk različitih izričaja izvire iz svake pojedine pjesme, snažnih emocionalnih i atmosferskih ugođaja. Album je već prije samog objavljivanja predstavljen u emisiji Hrvatskog radija “Etno, fletno”, a potom i u popularnoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HRT-u. Novo predstavljanje albuma na rasporedu je 9. srpnja u Karlovcu, povodom dana grada.

Sigurni smo da će vas i ovaj album Singrlica odvesti na ponešto drugačije glazbeno proputovanje Lijepom našom, otkrivajući nam predjele u kojima veliki dio nas još nije bio!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail