Album

Prva ljubav

Virtuozni mladi beogradski gitarist Aleksa Danić objavio je svoj autorski prvijenac “Prva ljubav / First Love”. Na instrumentalnom album koji broji 10 kompozicija očituje se izrazit svirački i autorski talent, a kada tome pridodamo činjenicu da je Aleksa glazbenik srednjoškolske dobi, “Prva ljubav” dobiva jednu potpuno novu dimenziju. Već na prvo slušanje poznavatelji fingerstyle načina sviranja gitare povezat će ga s Tommyjem Emmanuelom, a utjecaji countryja i bluesa jasno će se očitovati kroz svih 10 pjesama.

Sa zrelošću koja se zaista ne može očekivati, a još manje se može otkrivati u njegovom uzrastu – Aleksa Danić, beogradski gimnazijalac i gitarista, snimio je autorski prvenac na kojem je u deset instrumentalnih tema pokazao izrazit kompozitorski dar, izuzetnu izvođačku tehniku i osećajnost koja prelepo uvezuje ta dva obavezna elementa, neophodna za svakog gitaristu koji samo svojim golim instrumentom hoće da podigne nove muzičke svetove. Uistinu, na snimcima, kao i na koncertima, čućete uglavnom jednu gitaru i videti jednog dečaka kako čini da ta gitara progovori punim, bogatim jezikom. Aleksa je privržen muzici koju voli, s kojom je rastao, američkim kantri, rok i bluz izvorima pre svega, a od čuvenih instrumentalista najbliži je Australijancu Tomiju Emanuelu, međutim već je uspeo da izvaja sopstveni zvuk i uspešno utisne lični pečat na žanr u kojem se kao autor i interpretator ogleda. Njegovo vreme tek dolazi – reći će fraza – ali biće da je Aleksa zapravo došao u naše vreme iz sopstvene budućnosti u kojoj je njegovo ime odavno postalo sinonim za autentičan instrumentalni gitarski izraz.“, napisao je Miloš Zubac.

Objava novog studijskog albuma označava i početak suradnje s diskografskom kućom Jugoton Croatia Records, a ovo izdanje tek je prva stepenica u karijeri koja zaista puno obećava.

990 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail