Album

Moje pjesme

Dvostruka kompilacija “Moje pjesme” autorice Ljerke Hegedušić od danas je u prodaji. Magistra glazbene teorije piše pjesme još od svojih gimnazijskih dana. Sudjelovala je na brojnim recitalima, a posebno se isticala u kajkavskom narječju. Na Zagrebačkoj smotri “Kaj u Kustošiji” dobila je nekoliko nagrada, a pjesme su joj izdane u zbirkama “Festival kajkavske lirike i glazbe”.

Na Zagrebačkom festivalu 1996. godine izveden je i njen prvi uglazbljeni tekst “Sjećam se grada” i od tada nastaje neprekidna suradnja sa skladateljem Hrvojem Hegedušićem. U idućim godinama uslijedile su brojne pjesme s njenim potpisom na “Kajkavskim popevkama” u Krapini, na “Melodijama hrvatskog juga” u Opuzenu, na “Chansonfestu” u Zagrebu, a okušala se uspješno i na čakavskom narječju, pa je tako na “ČAnsonfestu” u Kastvu 2018. godine dobila Nagradu za najbolju zavičajnu šansonu “Bela nedeja”.

Širinu njenog pjesničkog izražaja možda najbolje pokazuje Nagrada Turističke zajednice Korčula 2021. godine za najbolji tekst pjesme “S Korčule do Orebića” na “MarcoPoloFestu” u Korčuli. Među posljednjim je Prva nagrada “Drago Britvić” za najbolji uglazbljeni tekst na standardnom jeziku, koju je po odluci žirija Hrvatskog društva književnika Ljerka Hegedušić dobila na festivalu “Pjesme Podravine i podravlja” u Pitomači 2022. za stihove pjesme “Svoju Dravu ja u srcu nosim”.

U dvadeset i pet godina Ljerkinog uspješnog rada skupilo se dosta pjesama, a ova dvostruka kompilacija “Moje pjesme” objedinila je njih trideset s njenim najuspješnijim tekstovima.

681 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail