Nina Ćorić, Tamburaski orkestar HRT

NINA ĆORIĆ & TAMB. ORK. HRT-A – LORCA, FLAMENCO & TAMBURA

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
“Lorca, Flamenco & Tambura” – novi album Nine Ćorić i Tamburaškog orkestra HRT-a od danas u prodaji
Nina Ćorić, prva i jedina od struke priznata pjevačica flamenka u Hrvatskoj, u suradnji s tamburaškim orkestrom HRT-a predstavlja svoj novi album pod nazivom “Lorca, Flamenco & Tambura” koji je od danas u prodaji.
Album sadrži deset skladbi i inspiriran je starim španjolskim pjesmama koje je 1931. na klaviru odsvirao i snimio Andalužanin Federico Garcia Lorca s pjevačicom i plesačicom flamenka La Argentinitom. Time ih je nanovo popularizirao i sačuvao od zaborava. Ovaj album nije samo posveta jednom od najvećih španjolskih pjesnika već i svima koji su svojim stvaralaštvom, djelovanjem i zalaganjem utabali put flamenku i omogućili mu UNESCO-ov status svjetske nematerijalne kulturne baštine. Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda prvi je tamburaški orkestar na našim prostorima koji izvodi Lorcine pjesme, a kojima su novo ruho dali  Krunoslav Seletković, Marko Bertić i Filip Novosel.

Foto: Filip Kovačević
Nina Ćorić glazbeno djeluje od 2010. godine kada, u vrlo kratkom razdoblju, zbog specifične boje glasa i emotivne izvedbe bilježi prve uspjehe nastupajući u kultnom jazz klubu Boška Petrovića. Dvije godine kasnije osniva međunarodni Flamenco Festival Zagreb čija je direktorica do danas. Iste godine, nakon projekta “Pjevajući Lorcu”, pozvana je u Madrid u jednu od najpoznatijih škola flamenka “Amor de Dios” na daljnje usavršavanje. Godine 2013. projektom “Yo soy flamenca” uvodi klavir u svoj flamenko izričaj u suradnji s Joeom Kaplowitzem. Od 2014. započinje suradnje s renomiranim flamenko umjetnicima iz Španjolske te aktivno nastupa u Hrvatskoj i susjednim zemljama.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail