Maja Milinković

Kaftan D’Alma

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Kaftan (vrsta ogrtača ili tunike, koja se tisućama godina koristi u mnogim kulturama širom svijeta i azijskog je porijekla) simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima (melodije, harmonije i stihovi), odjeća koja na neki način odražava samu prirodu duše. Na ovom albumu Maja nas kroz interpretacije fada i sevdalinke poziva da proživimo život u svim oblicima i prigrlimo sve emocije.

Maja Milinković bosanskohercegovačka je kantautorica fado glazbe s adresom u Lisabonu. 2006. godine izdaje svoj prvi kantautorski album pod nazivom “Začarani krug“, s kojim osvaja nagradu Davorin za najbolju žensku interpretaciju. 2012. godine snima prvi fado singl snimljen u BiH, a radi se o novom aranžmanu poznate pjesme velike Amalije Rodrigez iz 1955. godine “Tudo isto e fado”, čiji je autor Anibal Nazare. Iako već godinama živi i uspješno gradi glazbenu karijeru u Portugalu, Maja je prisutna na regionalnoj muzičkoj sceni te poznata kao kantautorica i pjevačica specifičnog glasa i originalnog stila.

Izdanje nosi naziv “Kaftan D’Alma“, a Maja ovaj projekt smatra jednim od najvećih u karijeri i pokušat će ga predstaviti publici širom Europe. Naravno, posebnu pažnju planira posvetiti promociji u regiji te široj publici približiti fado muziku. Na albumu će se naći četiri autorske pjesme, dvije obrade tradicionalnih sevdalinki, jedan prepjev fado numere prominentnog brazilskog autora te obrada velikog hita fado dive Amalie Rodrigues. Maja ističe kako je uvijek voljela eksperimentirati te se nije zadovoljavala samo jednim stilom, što se vidi i na ovom izdanju po izboru pjesama i pristupu stvaranju glazbe.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail