Album

Jubav

U prodaji album “Jubav” ženske klape Orca iz Splita
Ženska klapa Orca iz Splita je u samom vrhu hrvatske klapske scene i djeluje pod umjetničkim vodstvom maestra Srećka Damjanovića. Klapa njeguje izvorno tradicionalno a capella pjevanje pa se najveći dio repertoara temelji na izvođenju izvornih tradicionalnih napjeva, pjesama duhovnog izričaja, ali i novokomponiranih autorskih klapskih skladbi i popularnih skladbi obrađenih za klape. Na albumu “Jubav” nalazi se dvanaest skladbi skladatelja Duška Tambače i pjesnika Drage Ivaniševića. U poetskom izričaju Drage Ivaniševića dominiraju sjajne, upečatljive, impresivne i duboko emotivne “slike” koje su u simbiozi s glazbom Duška Tambače. 
 
“Jasnoćom dikcije, disponiranošću vokala, sigurnošću i čistoćom akordike, lijepo fuziranim klapskim timbrom i izbalansiranošću glasova, složnim i pokretljivim gibanjem u akordičkim pomacima, a osobito nepatvorenošću i iskrenošću predanja, ove su klapske interpretacije suptilno ozvučenje potentne metaforičke slojevitosti Ivaniševićevih stihova i duboko afektivne Tambačine glazbene nadogradnje. Prolazeći vlastit i osebujan način razotkrivanja svoje glazbene naravi klapa Orca uspješno kroči stazama koje streme otvaranju novih vidika i na zasadama tradicije grade svoje mjesto u suvremenosti”, napisala je Ivana Tomić-Ferić u knjižici izdanja
U skladbama “Jubav”, “Moj did”, “Maslina”, “Otok”, “Ča vridi” i ostalima svaki će slušatelj čuti i osjetiti ljubav prema klapi, pjesmi i prema tradiciji, a nakon slušanja cijelog albuma i ljubav prema ljubavi. 
549 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail