Tate Romanova

Iz razloga

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Iz razloga naziv je debitantskog studijskog albuma sve popularnijeg drive pop benda iz Splita Tate Romanova. Splitska scena zadnjih godina dobila je nova bendovska komercijalna i nekomercijalna imena, a ove cure i dečki najviše se ističu kako po pitanju svojeg jedinstvenog zvuka, tako i same postave. Naime, rijetkost je za čuti i vidjeti da u bendu prevladavaju djevojke pa tako imaju frontwoman, fenomenalnu vokalisticu Saru Andrić, basisticu Lanu Beović i bubnjaricu Ivanu Županović, dok je na gitari Ante Jerončić te za klavijaturama iskusni Zdeslav Klarić (Pips, Chips & Videoclips, Sara Renar, Zaprežić Boys). Tu je i Šime Barbarić, osnivač i autor svih tekstova te uz Antu i koautor glazbe.

Nakon uspješnih singlova nismo dugo čekali na njihov debitantski studijski album. Zaplovili su na glazbenu scenu potpisivanjem ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a potom dokazali povjerenje najveće regionalne diskografske kuće sjajnim pjesmama Iz razloga, Osim kad nePrebrzoNa radijuNa rubu maha i U bojama. Potonja je i dalje aktualna, a prati ju odličan spot snimljen na otoku Hvaru. Na albumu se nalaze i još četiri nikad objavljene pjesmeNakonZbog nasJurim i Opet radim na beat.

I kada su u pitanju balade i brže pjesme Tate Romanova lijepo plove glazbenim valovima, samouvjereno i sigurno. Dokazali su to i na koncertima s kojima su krenuli odmah po završetku najveće krize uslijed globalne pandemije koronavirusa. Prvi komentari publike su odlični, a ono što je sigurno jest da hrvatsko tržište za njih nije okvir nego su već zasvirali i u Bosni i Hercegovini, a očekuje se i odlazak u druge države regije. Bend ne staje i već najavljuju nove svirke, a za subotu 10. listopada najavljuju i izlazak novog spota za pjesmu Nakon.
Njihova glazba nastala je iz razloga, otuda i naziv debitantskog albuma koji nastavlja njihov uspješan glazbeni put, a već imaju materijala i za nadolazeće diskografske izazove.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail