Album

Aligatori

Nedavno je otkrio svoje “Aligatore”najavni  singl novog studijskog albuma, a sada su “Aligatori” prodisali punim plućima u obliku jedne iznimno zanimljive indie pop kantautorske priče koja je pretočena u album. Iako s već jedno izvjesno vrijeme bavi pisanom poezijom, Kapec se tek sada odvažio na ovo putovanje tijekom kojeg je poeziju pretvorio u glazbena djela. Pjesme za novi album stvarane su u duhu tradicije najvećih imena naše kantautorske scene, ali i u modernoj, odnosno indie produkciji.

“Zadnjih 5 godina surađujem s glazbenicom i glumicom Majom Posavec, kako na njezinim albumima, tako i na projektu Leonarda Cohena. Radom u tom formatu probudilo se nešto što je u meni uvijek čučalo, kantautorski refleks koji sam provodio već kroz pisanu poeziju. Pjesme koje su nastajale dosta spontano počele su poprimati konkretnije oblike i dobio sam veliku potporu prijatelja glazbenika”kaže Ivan Kapec i dodaje da je ovaj projekt nastajao skoro tri godine.

Na albumu su uz Ivana Kapeca svirali i pjevali Maja Posavec, Hrvoje Galler, Silvio Bočić , Janko Novoselić, Mario Bočić, Šimun Matišić, Goran Delač i Andrej Jakuš. Sve su to njegovi dugogodišnji suradnici i prijatelji. Autor svih tekstova i glazbe je Ivan Kapec, miks, mastering i produkciju potpisuje Silvio Bočić, dok je sjajno likovno oblikovanje koje prati emociju i nježnost pjesama, ali i “Aligatore”, radila Maja Karić.

530 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail