Zvonimir Šestak Groove Assembly

In the Pocket

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

“In the Pocket” je slang iskovan u američkoj jazz zajednici koji upravo opisuje vrlo snažan groovečvrsto zajedničko muziciranje najčešće između basista i bubnjara, no u ovom ga se slučaju može upotrijebiti za sve glazbenike što su sudjelovali na snimanju ovog albuma, koji se od danas može naći u prodaji.

Kao jedan od najboljih i najtraženijih hrvatskih kontrabasista, Zvonimir Šestak je ostvario brojne glazbene kolaboracije, što mu je pomoglo da se razvije u sjajnog instrumentalista. Glazbom na albumu “In the Pocket” potvrdio se i kao autor koji ima viziju i zna kako je ostvariti. Višegodišnji kreativni proces, započet još za vrijeme njegovog studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu, kulminirao je 2019. godine, kada je snimio album sa svojim dugogodišnjim kolegama – tenor saksofonistom Mariom Bočićem, pijanistom Joeom Kaplowitzem, bubnjarem Jankom Novoselićem i kongaistom Hrvojem Rupčićem, dok je Zvonimir Bajević zviždao melodiju, a Luis Oliveira svirao na pandeiru i perkusijama.

Zvonimir Šestak Groove Assembly predstavio je svoje novo izdanje prošlog vikenda u velikom pogonu Tvornice kulture u sklopu Jazz.hr jeseni te oduševio brojnu publiku šarolikim skladbama koje spajaju razne žanrove što većinom potječu ili imaju korijenje s afričkog kontinenta poput latin, afro-kubanske i brazilske glazbe. I uživo su dokazali  da su Šestakove autorske instrumentalne skladbe rame uz rame sa svjetskim jazz izvođačima, a da virtuoznost pratećih instrumentalnih solista prelazi granice hrvatskog jazza.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail