Dino Merlin

Hotel Nacional

Poslušajte Posjetite stranicu izvođača
Itunes Amazon Deezer Webshop

Album, koji je bio u pripremi punih šest godina, sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu. Izvršni producent albuma je sam Dino Merlin dok su suradnici na albumu engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski jazzeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

Prvi singl novog albuma je pjesma “Ruža” koja je bila izabrana kako bi potaknula mnogobrojnu Merlinovu publiku u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima od poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju u svibnju, 2014. godine.

Drugi singl je pjesma “Školjka” je snimana tijekom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu dok finalnu produkciju potpisuje poznati producent Yoad Nevo iz Londona. Spot je snimljen u rujnu 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Režiser spota je Aladin Hasić iz Švicarske koji je već 2008. godine surađivao s Dinom Merlinom pri snimanju video spota za pjesmu “Deset mlađa” s albuma “Ispočetka”.

Osim spomenute dvije pjesme, na albumu se nalazi još 9 pjesama među kojima je i singl “Undo” iz 2011. godine, te svojevrstan bonus pod nazivom “Hotel Nacional Nevo Mix”.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail