Željko Pavičić

Gold Collection

Poslušajte
Itunes Deezer Webshop

Jedan od najznačajnijih tekstopisca i skladatelja, Željko Pavičić, dobio je svoje mjesto u ediciji Gold collection. Napisao je više od 2000 tekstova koje su uglazbili ponajbolji skladatelji hrvatske zabavne glazbe, za više stotina tekstova je i sam napisao glazbu, a otpjevala su ih najpoznatija imena domaće glazbene scene.

46 godina duge, uspješne i plodne suradnje sa skladateljima: Đorđem NovkovićemZrinkom TutićemZdenkom RunjićemVladimirom DelačemRajkom Dujmićem i izvođačima: Vladom KalemberomMišom KovačemDaliborom BrunomŽeljkom BebekomDanijelom PopovićemNedom UkradenDuškom LokinomTerezom KesovijomOliverom Dragojevićem nastali su mnogi hitovi i evergreeni na kojima su odrastale generacije.

Gold collection dvostruka je CD kompilacija na kojoj se nalaze odabrane skladbe koje pokazuju koliko je zapravo Željko Pavičić bio svestran. Pisao je tekstove za grupe, pjevače i pjevačice, a na dva CD-a nalaze se hitovi poput: “Poljubi zemlju“, “Domu mom“, “Dao sam ti dušu“, “Lili“, “Šta si mi sinoć stavila u vino“, “Good boy“, “Lutajuće srce“, “Ako me ostaviš” i mnoge druge. Na kompilaciji se nalazi dvadeset i sedam hitova među kojima se nalaze i najnoviji hitovi “Učini me sretnim” koju je otpjevao Željko Bebek te “Samo s tobom meni Božić” prekrasna božićna balada Franke Batelić. Željko Pavičić napustio nas je početkom godine, a svi koji su ga poznavali reći će da je bio samozatajan i nenametljiv čovjek. Osim hitova, vrijednost ovog albuma podižu i pisane riječi njegovih prijatelja i suradnika: Zrinka TutićaSiniše ŠkariceMije GabrićaSlavka NedićaMarka TomasovićaBranimira MihaljevićaIve LesićaRadovana Brlečića – RadekaVlade KalemberaMarka TomasovićaDaniela Popovića. Sve njih dotaknulo je i obogatilo stvaralaštvo Željka Pavičića. Njegove skladbe prepoznala je i struka pa su pjesme za koje je pisao stihove osvajale nagrade na mnogim festivalima, a Željko je i dobitnik mnogih zlatnih i dijamantnih ploča. Ipak, njegova najveća nagrada je bezvremenost njegovih pjesama, a po njima pamtimo velikane.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail