Zoran Predin

Gastarbajter trubadur (LP)

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

“Gastarbajter trubadur” i “Takšnih več ne delajo” – novi studijski albumi Zorana Predina u prodaji

U prodaji su novi studijski albumi jednog od najznačajnijih regionalnih kantautora, Zorana Predina. Objavljeni samo na vinilu, “Gastarbajter trubadur” na hrvatskom i “Takšnih več ne delajo” na slovenskom jeziku još su jednom potvrdili Predinovu spisateljsku i glazbenu širinu.
“Svaki njegov album je izvrstan i jako promišljen. Na novim pjesmama odmaknuo se od onih dodataka koji smo prije primjećivali u njegovoj glazbi. Ovo je iskonski pristup u kojem dolaze do izražaja prvenstveno njegovi stihovi i dodao bih da je na ova dva albuma autentični Zoran Predin kakvog znamo i kakvog uvijek želimo slušati”, rekao je glazbeni kritičar Bojan Mušćet.

Album “Gastarbajter trubadur” najavljen je s nekoliko singlova, “Bez tragova i sjene”, “Čarape ispod sandala” te naslovnom pjesmom, dok je slovenski album najavljen naslovnom pjesmom “Takšnih več ne delajo”. Zanimljivo je da je za novi album Predin prvo napisao pjesme na hrvatskom jeziku, a potom su one dobile i slovenske inačice. U njima dolazi do izražaja Predinova duhovita autorska izvornost, a jedina koja je obojana tugom je “Pjesma o novoj zvijezdi (za Damira)” posvećena njegovom prijatelju i suradniku, sjajnom jazz glazbeniku Damiru Kukuruzoviću s kojim je snimio album “Zoran pjeva Arsena”.

Upravo će Kukuruzovićev Django Group biti gost na Predinovom koncertu u Lisinskom 3. ožujka“Zagreb, Lisinski i ja smo najbolji par, da citiram svog prijatelja Peru Lovšina. Kroz godine se napravila ta neka pozitivna energija pa i promotivni koncerti koji su tu su uvijek lijepo primljeni od strane publike. Naravno, to od mene zahtijeva posebnu pripremu i nivo što se tiče glazbe, ali u tome i je draž našeg posla, da publici uvijek ponudimo i dobro znane pjesme na drugačiji način. Oni koji su preslušali albume kažu da im pjesme na slovenskom zvuče tajanstveno, a na hrvatskom vedro. Ja ih volim smatrati ljekovitim. Volim se igrati humorom, provocirati nekim neobičnom stvarima, ali uvijek pazim da to ne pređe granicu ukusa. Humor, erotika, provokacija – to sam nekako ja”, objasnio je Predin.

Sjajne omote oba izdanja osmislila je Predinova kćer Zarja Predin, dizajnerica i kostimografkinja. Ekipu sjajnih glazbenika koji su svirali na ovom albumu čine Tonči Grabušić, Zvonimir Radišić, Damjan Grbac, Igor Polak i Bruno Urlić, a vrhunsku produkciju albuma uz Predina potpisuje i Matej Zec.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail