Brano Likić

FOOTBAL

Poslušajte
Itunes Deezer Webshop
“Football” je novi album Brane Likića posvećen ponajboljim bosanskohercegovačkim nogometašima
 
Nogomet je sport za kojim luduje cijeli svijet, a igrači postaju zvijezde kojima se dive generacije i nakon njihovog odlaska u mirovinu. Tako je Brano Likić svoj najnoviji album posvetio poznatim bosanskohercegovačkim nogometašima: Ivica Osim Švabo, Edin Bahtić – Fićo, Asim Ferhatović – Hase, Nikola Nikić, Salan Ragib – Saki, Predgrad Pašić – Paja, Duško Bajević, Safet Sušić – Pape i Edin Džeko.

Na tekst Nedžada Begovića, Brano je napravio glazbu i aranžman te izveo sve pjesme. Izdanje sadrži 10 skladbi o navedenim nogometašima koje su dobile ime po njihovim nadimcima, a jedna je pjesma posvećena navijačima.

Album je nastao u njegovom studiju “Blap” u Sarajevu u kojem je oduvijek bio produktivan kao producent, snimatelj i izvođač. Tako su u tom studiju svoje albume snimili najveći bosanskohercegovački pjevači i grupe: Dino Merlin, Bombaj Šatmpa, Plavi orkestar, Seid Mamić Vajta, Toma Zdravković, Zerina Cokoja i mnogi drugi.

Brano Likić rođeni je Sarajlija koji je još kao dvadesetogodišnjak osnovao grupu Formula 4, da bi je 1975. godine napustio i osnovao novu pod imenom Rezonansa. U novoosnovanoj grupi od samih je početaka i njegova sestra Branka Likić, a u svojim pjesmama koristili su tradicionalne instrumente po čemu su se razlikovali od ostalih.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail