Flyer

Flyer – Greatest Hits Collection (LP)

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
Prva kolekcija najvećih hitova grupe Flyer dobila i svoju vinilnu verziju
U travnju ove godine grupa Flyer objavila je album “Greatest Hits Collection” na kojem se nalaze njihovi najveći radijski hitovi, a od sada je u prodaji i vinilna verzija albuma. Na njoj se nalazi 12 hitova koji su već duže vrijeme sveprisutni u hrvatskom radijskom eteru, a zbog kojih je Flyer postao iznimno popularanPetra Kožar, Mario Kovač, Ivan Dumalovski Janjušić, Ivo Dunat i Željko Kožar čine Flyer, bend koji kombinira jazz, funk, po potrebi rockerske riffove i grandiozne brass sekcije, a odlikuje ih raskošna ritam sekcija, melodičnost, stihovi i sugestivna i snažna vokalna interpretacija. Ili kako kaže Zlatko Turkalj Turki, autor kompilacije, “potencijal i kvalitetu potvrdili su 2004. godine svojom drugom pjesmom ‘Želim najviše’, a status glazbenika na koje treba ozbiljno računati 2005. svojom verzijom pjesme ‘O jednoj mladosti'”“Snimiti na svoj način jednu od kultnih pjesama hrvatske glazbene produkcije, a pritom se ne samo približiti kvaliteti originala nego donijeti zanimljivo i originalno rješenje, mogu samo istinski znalci i sretnici. Riječ je o jednoj od najboljih i najljepših glazbenih suradnji na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih dvadeset godina”naglašava Turki.

Rana postava Flyera (Foto: Damir Hoyka)
Osim spomenutih pjesama na vinilu se nalaze i “Stanica prema suncu”, “Nismo sami”, “Pjesma za dvoje”, “Ritam sunca”, “Osjećaj”, “Kako da te ne volim”, “Tragovi u tragu”, “Sve je u redu”, “More” i “Mala iluzija”.
“Sadržaj albuma koji je u vašim rukama tek je dio glazbenoga opusa grupe Flyer koji novim glazbenim interpretima može biti dobra inspiracija i obrazac načina na koji se može uživati u snimanju elegantnih, raskošnih pop-pjesama koje će sa zanimanjem poslušati svatko tko od glazbe traži i očekuje više od puke zabave”piše na kraju bilješki uz izdanje autor kompilacije Zlatko Turkalj Turki.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail