Album

Duckling Soup

Trojac je u srijedu predstavio album “Duckling Soup” u Slavonskom Brodu gdje je i snimljen, a potom su ga predstavili i u četvrtak na koncertu u Tvornici kulture u sklopu festivala JazzHR. Ovoga petka CD je i službeno u prodajiTihomir Hojsak i Filip Novosel etablirani su instrumentalni glazbenici na hrvatskoj glazbenoj sceni s bogatom inozemnom karijerom, stoga i ne čudi suradnja s jednim od najboljih svjetskih glazbenika u području world musica, Bugarinom Theodosiijem Spassovim. Njihova, kako bi se u prijevodu na hrvatski jezik reklo, “Pačja juha”, na sinoćnjem koncertu u Tvornici kulture izazvala je gromoglasan pljesak publike koja ih je izvodila i na bis, a popriličan red stvorio se i na štandu za ekskluzivnu prodaju albuma gdje su brojni posjetitelji čekali na potpise glazbenika. 

Foto: JazzHR / Matej Grgić
Ovo je prvi live album Hojsaka & Novosela, a nastao je iz ideje da se snimi jedan od koncerata tijekom ljetne turneje prošle godine, iako nisu uopće imali probu sa Spassovim.
“Uvijek je teško snimiti materijal koji prvotno niste međusobno odsvirali, ali preslušavajući materijal iz Slavonskog Broda rekli smo da mora ići na CD i šest mjeseci poslije nalazimo se u Tvornici na promociji našeg petog albuma”, rekao je Hojsak, a Novosel je dodao kako suradnja i prijateljstvo sa Spassovim traje još od prvog albuma na kojem je gostovao.
“Fenomenalno nam je s njim raditi, sjajan je glazbenik, ali prije svega i sjajan čovjek”, istaknuo je Novosel i dodao kako su iznimno zadovoljni svojom dosadašnjom karijerom što dovoljno potvrđuju brojni bukirani datumi, pogotovo u inozemstvu. Ove godine u planu su novi koncerti u Americi, ali i odlazak u Indiju i Švedsku. Naravno, tu su i mnogi nastupi u regiji, od Hrvatske do Makedonije i Crne Gore
Jedinstveni spoj tambure, kontrabasa i kavala idealno se uklopio u autorske pjesme ovoga trojca, ali i obrade tradicionalnih hrvatskih i bugarskih pjesama koje se nalaze na ovom albumu. Materijal je snimao Ivan Pešorda 2. srpnja 2022. godine u Koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić” u Slavonskom Brodu povodom obilježavanja 50 godina ovog slavonskog hrama kulture. Filip Vidović iz Matterhorn studija radio je miks i mastering, a uz Hojsaka & Novosela potpisuje i produkciju. Sjajno likovno oblikovanje radio je Davor Schunk.
639 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail