Hercenšlus

Čaj sa medom

Poslušajte
Webshop

Jeste li kad čuli za laloški swing? Ako niste onda je potrebno reći kako su ovaj jedinstveni glazbeni žanr počeli njegovati članovi benda Hercenšlus na čelu sa sjajnim glazbenikom Bobanom Dževerdanovićem (Garavi sokak). Njihova kombinacija swinga, tradicionalnog vojvođanskog narječja, gypsy glazbe i mađarskog čardaša osvaja na prvo slušanje. Prvi singl s albuma, pjesma “Pinkle”, savršeno je nagovijestila što se očekuje od ostatka materijala – melodije i vokali koji su i nježni, ali i plesni, zabavni, šaljivi na onaj pravi laloški način. Pjesme su to za dobro raspoloženje ilitiga čašicu dobrog raspoloženja, a Hercenšlus je bend koji ćete odmah zavoljeti, ali kojemu ćete se iznova vraćati. Ovi divni Novosađani bi rekli – “mili moj, izbledele su slike, sad pakuj svoje pinkle, mi smo samo davno prošla stvar” – ali popijte s njima čaj sa medom, život će vam biti slađi, i melodičniji.

“Čaj s medom” u potpunosti je “smućkao” Boban Dževerdanović, od skladanja i pisanja do aranžiranja, a sniman je kod Tihomira Ivanetića u Rockoko Studiju. Osim 10 pjesama, album donosi i bonus materijal, a to su alternativne verzije pjesama “Bermet gos’n Kiša”, “Čaj sa medom”, “Pinkle” i “Marioneta” na portugalskom, engleskom, francuskom i španjolskom jeziku.
Hercenšlus je riječ koja se možda na prvu teško izgovara, ali ćete ju kod svakog sljedećeg susreta rado prigrliti. A Hercenšlus su: Čedana Đokić (Divna Forest) i Teodora Bojana Leko (Teoboy) na vokalima, Katarina Pinter (violine), Bogdan Jovanović (violončelo), Boban Dževerdanović (gitare), Julije Dondo (bubnjevi), Ivan Galko (harmonika), Srba Mladenović (klavijature), Stefan Stanečić (trube) i Stefan Seethaler (klarinet, frula).

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail