Album

Bez tambure nema pjesme (BD)

Bard tamburaške glazbene scene, Zvonko Bogdan snimio je Blu-Ray izdanje “Bez tambure nema pjesme”. Nedugo objavljeni istoimeni album sada je popraćen i videom.

Album je snimljen na njegovom koncertu koji je održao u sklopu požeškog “Aurea festa” u rujnu, 2022. godine. Uz pratnju velikog vojvođanskog orkestra, sačinjenog od čak dvadeset i jednog tamburaša, Zvonko je ponovno briljirao svojom neponovljivom vokalnom izvdbom.

Iako je ušao u deveto desetljeće života, svojom je vitalnošću i prepoznatljivim glasom uspio svoju vjernu publiku po tko zna koji puta ostaviti bez daha. Cijela atmosfera koncerta snimljena je na ovom izdanju koje je upravo ugledalo svjetlo dana.

Na koncertu je pjevao o tradiciji koja polako nestaje i o jednom vremenu koje se više ponoviti neće, o ravnici prepunoj salaša, o konjima i fijakerima, tamburama i ljubavnim romansama.

Na izdanju se nalaze četrdeset i dvije skladbe. Uz pratnju svog velikog tamburaškog orkestra Bogdan pjeva veliki broj skladbi nastalih na području, kako i sam kaže, “cilog Panonskog mora”.

Tu su: mađarske romanse i čardaši, antologijske rumunjske pjesme, nekoliko najpoznatijih sevdaha, pa sve do Paljetkove “Adio Mare”. Naravno, otpjevao je i sve svoje najpoznatije melodije: “U tom Somboru”, “Osam tamburaša”, “Prošle su mnoge ljubavi”, “Već odavno spremam svog mrkova”, “Tko te ima taj te nema” i tako redom sve do broja 42. Predivnu požešku večer Zvonko Bogdan uspio je pretvoriti u nezaboravan događaj za sve ljubitelje tamburaške glazbe i svojim najljepšim izvedbama poručio da “Bez tambure nema pjesme”.

315 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail