Audio detektiv

Puni kolor sunca

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Godina 2017. označila je početak sjajne nove rock priče benda koji se okupio dvije godine prije u Čakovcu – svjetlo dana ugledao je njihov prvi singl “Malo vremena za nas”. Danas, dvije godine nakon, u prodaji je prvijenac “Puni kolor sunca”. Album je rezultat njihove sinergije i kvalitete.

Na incijativu gitarista i pjevača Brune Tkaleca okupili su se nadareni mladi glazbenici: Bojan Križan (bas gitara), Matija Vabec (klavijature) i Robert Modlic (bubnjevi) te odmah započeli rad na autorskim pjesmama. Njihov talent, upornost i trud prepoznala je izdavačka kuća Croatia Records s kojom krajem 2016. godine potpisuju ekskluzivni ugovor.

Audio detektiv stvara energične pjesme na tragu indie rocka pretežito ljubavne tematike.  Problematiziranje različitih aspekata ljubavnih odnosa, od onih pozitivnih do onih negativnih kao što je slučaj s pjesmom “Okrenula je novu stranicu” dok pjesma “Malo vremena za nas” tematizira nepovjerenje u novoj vezi nakon neuspjele bivše veze – no, sve su one sa sretnim završetkom jer je uvijek malo potrebno da se stvari poslože.

“Magični leteći tepih” njihov je posljednji singl kojim su najavili izlazak albuma prvijenca “Puni kolor sunca” za koji je likovno oblikovanje uradio Dorian Marciuš – deset punokrvnih pop rock pjesama počevši od prve nazvane “Teleportacija”, preko “Mi možemo” do posljednje “Malo vremena za nas”.

Audio detektiv album je predstavio dvama sjajnim koncertimaU zagrebačkom klubu Spunk 26. travnja te na domaćem terenu u Čakovcu 27. travnja. Da njihove pjesme zvuče još moćnije uživo potvrdila su i ova dva nastupa, a posebno se istaknula naslovna “Puni kolor sunca” s rifom na tragu najboljih svjetskih indie i garage rock bendova.

Album prvijenac Audio detektiva “Puni kolor sunca” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail