Mile Perkov

Ajmo prijatelji

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Mile Perkov prepoznatljivo je lice u šibenskom kraju, ali i diljem Lijepe naše. Ovaj osebujni pjevač debitirao je 2018. godine na 10. izdanju CMC festivala Vodice s pjesmom Ajmo prijatelji, a danas predstavlja istoimeni album s čak 16 pjesama.

Emotivne pjesme s jakim karakterom nose njegov specifični autorski potpis, a naslovi poput Suze za DalmacijuAjmo prijateljiA ja nisan zna i Još jednu noć poznate su i omiljene pjesme na nastupima Mile Perkova, dok su neke od njih osvajale i nagrade na prestižnim regionalnim festivalima.

Mile Perkov s nepunih je šest godina počeo pjevati u malom zboru Katedrale sv. Jakova u Šibeniku, a pohađao je i pripremne razrede Osnovne glazbene škole Ivan Lukačić u Šibeniku gdje je svirao trombon. Kasnije je bio član klapa Logorun i Mirakul te ansambla Bracera s kojim je 2011. godine na Melodijama hrvatskog juga Opuzen osvojio drugo mjesto publike s autorskom pjesmom Kada zaspe svića. Nakon tog uspjeha kreće u solo vode sa singlom Dalmacija plače, Dalmacija piva s kojim nastupa u Opuzenu 2015. godine. Od zapaženih nastupa istuču se oni na CMC festivalima, ali i nastup na Marco Polo festu 2020. na kojem je pjesma Najlipša od sviju dobila nagradu za najbolje stihove.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail